Obradović: Postaću dosadan, ali ovo nema niko

Izvor: B92, 19.Nov.2022, 00:30

Obradović: Postaću dosadan, ali ovo nema niko

Trener Partizana Željko Obradović govorio je na konferenciji za medije nakon pobede njegove ekipe protiv Makabija (96:88) u meču osmog kola Evrolige.

”Veoma sam srećan jer smo pobedili sjajan tim. Tim, koji igra karakteristično za sebe poslednjih godina, da postigne poen više. Pobedili smo zbog odbrane i energije u drugom poluvremenu. Čestitke mojim igračima na pobedi i čestitke sjajnim navijačima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na fenomenalnoj atmosferi”, rekao je Obradović na početku i dodao:

”Ponoviću ono što sam rekao. Pobedili smo sjajnu ekipu, koja igra sa istom filozofijom bez obzira na to ko je trener i ko su igrači. Znali smo da je njihova igra u tranziciji važna, da imaju dosta igre jedan na jedan i da smo tu loše odigrali u prvom poluvremenu. Tu mislim na činjenicu da smo napravili šest faulova za poluvreme i to sam zamerio igračima na poluvremenu. Razgovarali smo da moramo promeniti agresivnost i energiju, kao i igru u odbrani. Mislim da smo uspeli protiv ekipe koja je nastavila igrati na isti način. Sve im se vrti oko dva plejmekera, imaju šutere, imaju skakače. Dominirali smo u skoku protiv ekipe koja je bila lider Evrolige po napadačkom skoku. Zato sam izuzetno zadovoljan jer smo dobili veliku ekipu u ovakvoj atmosferi. Postaću dosadan ali ovakve navijače nema niko. Oni daju vetar u leđa ekipi i treba nam biti čast što igramo u ovakvoj atmosferi.”

Crno-beli su se naročito istakli u poslednjih 10 minuta.

”Jasno je da smo u 4/4 počeli dobro, odlepili se i napravili razliku. U nekim situacijama smo mogli napraviti faul, ali nismo reagovali. Primili smo četiri poena, pa sam vratio dva visoka igrača. Da bi vi odbranili nešto protiv ekipe koja trči, vaš napad mora biti fantastičan. To smo mi u 4/4 radili izvanredno. Egzum je kreirao dosta u tom momentu, ali i ostali koji su prepoznavali odbranu Makabija. Kolektivna pobeda, čestitka svim igračima. Sutra trening i ponovo sve isto”, rekao je Obradović.

Govorio je još malo o Egzumu, ali i drugim igračima.

”Tim pobeđuje. Slažem se da je Dante odigrao odlično ali svi su dali dporinos. Recimo, Smailagić je sa samo dva treninga odigrao preko očekivanja. pre dva dana sam rekao igračima da imamo normalan trening prvi put nakon 15 dana. Treba nam trening, treba nam ponavljanja. Čestitke svim igračima. ovo treba da im pomogne da igraju sa što više samopouzdanja. U nedelju imamo već utakmicu, u ponedeljak putujemo u Barcelonu, pa u sredu za Madrid. Već u nedelju će se morati voditi računa o minutaži”, smatra Obradović.

Obradović se dotakao i Alekse Avramovića.

”Aleksa je skinuo gips. Kondiciono je sjajan jer je mogao da trči. Doktori preporučuju vežbe za ruku u trajanju od tri sedmice. Smailagić je odradio dva trening i došao je do faze gde može da pomogne. Naredne sedmice faktički nećemo imati treninga. Moraćemo da uključimo i druge igrače u rotaciju, da bismo imali dovoljnu svežinu. Smailagić bi u optimalnom nivou mogao biti kroz mesec dana”, poručuje strateg Partizana.

Novinare je zanimalo i šta misli o Dušku Ivanoviću, novom treneru Crvene zvezde.

”O Ivanoviću se sve zna. Zna se da je izvanredan trener i čovek o kome imam sjajno mišljenje. Veliki dobitak za njegov klub i evropsku košarku. Gde god je radio imao je rezultate i mogu samo da mu poželim sve najbolje”, zaključio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Željko Obradović: Kada smo promenili energiju odmah je bilo bolje, Ivanoviću želim sve najbolje

Izvor: Danas, 19.Nov.2022

Košarkaši Partizana pobedom nad Makabijem (96:88) nalaze se na obećavajućem skoru 4-4 posle 8. kola Evrolige.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.