Obradović: Naravno da želimo da prođemo na F4

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 20:28

Obradović: Naravno da želimo da prođemo na F4

Trener Partizana Željko Obradović obratio se novinarima pred odlazak u Madrid na prvi meč četvrtfinla Evrolige protiv Reala.

Crno-beli u utorak od 20.45 sati počinju plej-of seriju protiv "kraljevskog klub".

"Pričamo o timu sa takvom istorijom da je svima jasno protiv koga igramo. Najviše titula šampiona Evrope, tim koji svake godine ima ambicije da osvaja. Ništa nije promenjeno ni ove godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U odnosu na neke utakmice, recimo sada igraju protiv Huventuda, bilo je i +20 za Real… Bitno je da će biti u sastavu Gos, Ljulj, Rendolf i Jabusele. Nisu se skidali Poarije i Korneli, plus Rodriges", rekao je Obradović.

Real je prošlogodišnji finalista, a ligaški deo Evrolige završili su kao treći najbolji tim.

"Jasno je da je ekipa sa ogromnim iskustvom. Treba početi od Ljulja, Ćaća i Fernandesa. Imaju toliko osvojenih trofeja. Tu je i Tavares, Jabusele, Dek, igrači koji imaju ogromni iskustvo. Potom su tu Hezonja i Musa, mali Abalde… Spoj su iskustva i mladosti, a svi su sposobni da iskoče i da daju lagano 15, 20, 25 poena. Ono što očekujem, u odnosu na regularni deo sezone, biće različito. Biće drugačije spremljena utakmica. Probaće da se adaptiraju. Manje-više sve je poznato, ali dok ne budemo izašli na parket… Sa takvim rosterom je nebitno ko je u timu, uvek će biti favoriti".

Obradović je rekao i da je zdravstveni bilten ekipe zadovoljavajući.

"Imamo dobru zdravstvenu situaciju, da vidimo šta možemo da uradimo u Madridu. Ovo je specifično, zna se da treba da se pobede tri utakmice. Ako ništa, očekujem da će biti makar interesantno", rekao je trener Partizana koji je još pričao o pripremi i adaptacijama.

"Sve je bitno, ideš iz prve, pripremaš se, naravno da detalji… Sve stvari smo pripremili, ali kada dođe utakmica, naravno da moraš da se prilagodiš. Kada se završi prva utakmica, onda se spremaju sitne promene, sitne stvari, i to je plej-of, pogotovo kada se igra u tri utakmice", rekao je on.



"Mi se pripremamo kao za svaku utakmicu, pretpostavljam da, kao što mi znamo sve o njima, da i oni znaju o nama. Ono što se meni sviđa, večeras na treningu kada smo pričali o odbrani, svidela mi se reakcija igrača jer su oni ti koji treba da igraju. I kada god pričamo o taktici u odbrani, volim sa njima da prodiskutujemo. Došli smo do nekog stava po tom pitanju, verujem igračima i kada oni nešto predlože, to je dobro. Igramo protiv tima koji ima vanserijski kvalitet. Niko tu nema veliku minutažu, naravno da sve počinje od Tavaresa, najdominitnantiji je na toj poziciji, ali kao i svi igrači i on ima neke stvari za koje mislimo da možemo da koristimo protiv njega. Bitno je da li će Poarija i Korneli biti u timu. Tavares je petica, ko će sledeći da uđe u igru? Jabusele može da igra peticu, sve to otvara neke druge stvari. Utakmica će dati odgovor, a mi u toku meča moramo da reagujemo"
, kaže Obradović.

Upitan je i koliko mu je važna utakmica sa Realom.

"Važna je za Partizan, sve što je bilo u prošlosti… Pred ovim igračima je veoma velika prilika da i oni shvate šta je pobediti u plej-of seriji. Tako da, sve to što je bilo, što se tiče mene, to nije bitno. Bitno je da Partizan igra dobro i ako je moguće da prođe na F4. Trenutno ne mogu biti motivisaniji, ekipa je ušla sa šeste pozicije u plej-of. Naravno da imamo ambicije i da želimo da prođemo na fajnal for", poručio je Obradović

Imao je i poruku navijačima.

"Ta ambicija mora da se prelije na nas i dobro je da si ambiciozan. Nemamo nijedan razlog da, u blio kom smislu, potcenjujemo ekipu Reala. Sve ekipe koje imaju prednost domaćeg terena, uglavnom prođu dalje, ali bilo je i drugačijih… i to nama daje nadu i veru da možemo. Jedna od stvari koju ću reći igračima jeste da nam navijači veruju i da moramo mi da verujemo. Kolektivna igra mora da dođe do izražaja u svim utakmicama ispred nas", rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.