Obradović: Nadam se da se to više nikad neće ponoviti

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 13:59

Obradović: Nadam se da se to više nikad neće ponoviti

Trener Partizana Željko Obradović se nada da se utakmica kao protiv Splita u Beogradu njegovoj ekipi neće ponoviti.

Crno-beli su doživeli poraz u meču ABA lige, a za pobedu ne znaju već četiri utakmice.

"Odigrali smo veoma lošu utakmicu protiv Splita. To ne umanjuje način na koji je Split igrao, izuzetno pametno, strpljivo i borbeno, zato su dobili utakmicu. Kada se priča o kvalitetima dva tima, tu su neke stvari veoma jasne. To je košarka i pokazalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se još jednom da su želja i motivacija presudni u sportu. Mi smo odigrali izuzetno slabu utakmicu, šutirali za tri 4/31, bilo je i dosta otvorenih šuteva i to je u redu da se kaže. Kako god, to je neka utakmica koja je pokazala sve neke najgore moguće stvari koje mogu da se dese timu kao što je naš. Razočaranje veliko, to sam već rekao, nadam se da se to više nikada neće ponoviti, najiskrenije", rekao je Obradović.

Partizan u četvrtak od 20.30 dočekuje minhenski Bajern u 26. kolu Evrolige.

"Bitna utakmica, kao i svaka utakmica do kraja sezone, ako želimo da ostanemo konkurentni u Evroligi sa ciljem koji smo imali pre početka sezone. Zato treba da učinimo sve kako bismo dobili utakmicu sa Bajernom", kazao je Željko i dodao:

"Bajern je veoma dobra ekipa, trenutno druga najbolja skakačka u napadu, treći su po defanzivnom i odatle sve počinje. U poslednjih pet minuta Bajern izuzetno dobro šutira za tri poena. Negde su na 40 odsto timski. Sve utakmice koje je dobio, ekipa je bila na tim procentima. Ubacili su 12 šuteva u proseku za tri kada su dobijali, a kada su gubili bili su na sedam – osam. I to je nešto jako bitno. Pripremajući utakmicu, vodili smo računa o tome i radićemo sve kako bismo ih sveli na te proseke koji su bili takvi, kakvi su bili kada su gubili".

Treba naći rešenje za izlazak iz rezultatske krize.

"Voleo bih da igramo utakmicu, kakvu smo velikim delom igrali u Bolonji. Sa velikom željom, borbenošću, imali utakmicu koju smo mogli da dobijemo, ali nekim greškama smo izgubili. Da nema tih grešaka, da budemo na nivou kao u Bolonji većim delom, to bi bilo to. Ništa specijalno ne treba da se uradi, samo da se vratimo stvarima i igri kakvu želimo".

Upitan je i o zdravstvenom stanju Uroša Trifunovića.

"Ne, on ne trenira. Nismo želeli da rizikujemo, Želeli smo da uradimo sva ispitivanja kako bismo utvrdili šta je uzrok onoga što mu se desilo. Ono što znam jeste da je sve u redu i da će verovatno posle utakmice sa Bajernom da se vrati treninzima", zaključio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.