Izvor: B92, 10.Dec.2022, 15:54

Obradović: Motivacija je ABA liga

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da su dva poraza od Cedevita Olimpije prošle sezone dodatni motiv u meču protiv slovenačkog tima.

On je ocenio da se radi o duelu od izuzetne važnosti.

"Imamo iskustvo od prošle godine kada su nas dva puta pobedili, tako da je to samo po sebi dovoljno da pronađemo ekstra motivaciju, a motivacija je ABA liga. Znamo da je utakmica od izuzetne važnosti. Cedevita Olimpija je poslednju utakmicu u Evrokupu odigrala izvanredno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako da se moramo spremiti na najbolji mogući način", rekao je Obradović, preneo je klupski sajt.

Košarkaši Partizana gostovaće u nedelju u Ljubljani ekipi Cedevita Olimpije, u utakmici 10. kola ABA lige.

Partizan je vodeći na tabeli ABA lige sa osam pobeda i jednim porazom, dok je Cedevita Olimpija na šestom mestu sa šest pobeda iz osam utakmica.

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić istakao je da se radi o neugodnom protivniku, koji će se boriti za plasman u prva četiri tima ABA lige.

"Prošle godine je Partizan izgubio dva puta od njih, imaju jako dobre pojedince, Jogi Ferel na kojeg treba da obratimo posebnu pažnju, isto kao i Alen Omić koji igra sjajnu sezonu", dodao je on.

Andjušić je rekao da neće biti lako u Ljubljani, pogotovo nakon poraza u prvom evroligaškom "večitom" derbiju (76:73).

"Znamo koliko nam je važna ABA liga, da ostvarimo tu pobedu jer sa njom generalno radimo mnogo. Igramo na gostujućem terenu u Ljubljani, moramo da budemo maksimalno skncentrisani da dodjemo do pobede i da sa nekom pozitivnom energijom odemo u Lion", zaključio je Anđušić.

Meč između Cedevita Olimpije i Partizana igra se u nedelju od 19.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OBRADOVIĆ PRED OLIMPIJU: ”Dva puta su nas pobedili, imamo ekstra MOTIVACIJU"

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2022

Derbi kola ABA lige...Ekipa Partizana u nedelju će odmeriti snage sa Cedevitom Olimpijom. Timom od kojih su crno-beli prethodne sezone gubuli čak dva puta, a upravo to je prema rečima trenera Partizana, Željka Obradovića dodatni motiv...Obradović je ocenio da se radi o duelu od izuzetne važnosti...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.