Obradović: Imao sam ozbiljan razgovor sa igračima

Izvor: B92, 13.Jan.2024, 00:26

Obradović: Imao sam ozbiljan razgovor sa igračima

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izneo je utiske posle meča sa Makabijem, u kom su crno-beli posve velikog preokreta upisali 11. trijumf u sezoni.

Partizan je nadoknadio minus 24 i na kraju je slavio 88:79 u krcatoj Štark areni."

"Velika pobeda, čestitke igračima za povratak, motivaciju i želju u drugom poluvremenu, Hvala svim ljudima, koji su kao i uvek bili veliki vetar u leđa" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << , rekao je Obradović posle meča.

Komentarisao je i o petorci koja je igrala u poslednjoj četvrtini.



"Doužer je imao probelm sa faulovima, drago mi je zbog Ognjena i sve što smo uradili kada je on bio na parketu. Ovo je timska pobeda, treba ih istaći, kao i Nanelija, koji je dominirao sa pameću u napadu baš kako treba. Za razliku od pre tri dana u Istanbulu sve je bilo kontra večeras. Velika pobeda, čestitke igračima. Ovde je sve drugačije, nose nas navijači, ta energija utiče mnogo na timu",
rekao je Obradović.



"Isti igrači i isti ljudi na iste situacije reaguju drugačije. Lopta je uglavnom bila kod Džejmsa, a ostali su ga pratili. Odbrana im je dala moral za napad. Ostaje nam još 13 utakmica, sedam ovde i šest na strani, u ovakom ritmu treba da probamo da igramo i na strani. Čeka nas mnogo težak posao do kraja, a kada imaš izazov valjda treba da daš svoj maksimum. Uvek sam govorio da svačije mišljenje poštujem. Naš posao je dobar koliko je dobra poslednja utakmica. Ja se na komentare ne obazirem, niti slušam niti me to interesuje. Nigde gde neko piše i komentariše, pogotovo na društvene mreže gde su svi najpametniji. Imam svoj posao, radim ga i nastaviću da dajem sve od sebe. Imao sam ozbiljan razgovor sa igračima juče, jer smo gledali najbitnije delove meča iz Istanbula, pokazali im odlične stvari koje smo radili i loše, i rekao sam im da je ovo prilika da napredujemo i igrački i ljudski, ali i za mene takođe, jer svaki dan kada ustaneš imaš priliku da napreduješ. Ja svaki dan provedem 4 sata gledajući video utakmice, a moji pomoćnici su odradili veliki deo posla, a oni su uradili i prvi deo treninga. Ja sve što sam uradio, uradio sam zahvaljujući mom stručnom štabu. Biće padova i uzleta, ali hajde da budemo bolji svaki dan, a onda sam im rekao da ih mnogo volim, što je istina, ja provodim sa njima mnogo vremena, iako nekada izgleda da se nerviram mnogo, pravim korekcije", rekao je Obradović.


Dotakao se i odbrane koja je bila loša u prvoj deonici.



"Što se tiče odbrane, dozvolili smo da primimo veliki broj poena, a da ne pravimo faul, insistiramo na tome da je faul veliko oružje, u Istanbulu smo 4 puta dali koš i faul. Ja bih voleo jednog dana da mi dođemo do ekstra pasa i da to bude problem, ja mislim sve suprotno, da mi nemamo taj ekstra pas i ja to pričam da je najveća boljka to što se igrači ne kreću bez lopte. Najiskrenije, to nije problem i konfuzno smo počeli zbog nekih drugih stvari. Sve smo u drugom poluvremenu prepoznali i to je onda neka druga košarka.Pravi timovi prave raspodelu faulova, to stručni štab upozorava, i kada su pravili Smailagić i Bruno, to igrači na terenu treba da se dogovore i nekad je veoma lako između igrača. Pričam i za napad i za odbranu, čim se dogovore onda je sve lakše. Ima tu i taktike, kada čovek odluči da odigra svoje nešto i naravno kada neko odigra nešto što se pet drugih dogovori, onda neće biti dobro uglavnom",
rekao je.

Komentarisao je igru Kevin Pantera.



"Nije bio na svom nivou, ali ovo je dokaz da Partizan može da pobedi i kada ne igra dobar. Trufunović je imao dva treninga, odigrao fenomenalnu utakmicu, pre svega u odbrani, Smailagić stegao zube. Čestitke svima
".

Obradović je dobio pitanje da li može da bude zadovoljan ovakom igrom.

"Posle utakmice ću da odem i da se isplačem koliko smo loše igrali? Jel to odgovor koji želite? Posle ovake utakmice igračima sam rekao da su me učinili ponosnim", rekao je Obradović, koji je dobio novo pitanje.

Ne mislite da je ovo Partizan dobio na sreću?

"To vi jedini mislite, da vidimo imali još neko među kolegama da tako misli", rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.