Obeležen 75. rođendan JSD Partizan (video)

Izvor: Sportske.net, 04.Okt.2020, 16:01

Obeležen 75. rođendan JSD Partizan (video)

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan obeležilo je danas u Beogradu 75. rodjendan.

Svečanost je održana u prostorijama fudbalskog kluba na stadionu u Humskoj 1. Prisutnima se obratio legendarni golman i počasni predsednik Partizana Ivan Ćurković, a među zvanicama su bili članovi uprave fudbalskog kluba, predstavnici JSD, kao i predstavnici brojnih klubova članova društva.Kako je saopšteno, gostima su podeljeni pokloni - retro dres iz 1953. godine kao i knjiga >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << autora Miloša Šaranovića "Samo jedan je Partizan".

JSD Partizan spada u red najvećih sportskih društva u svetu, a po rezultatima, ostvarenjima i broju svojih vrhunskih sportista tokom svih ovih godina, verovatno je i jedno od najuspešnijih u svetu.

Rodjendan je i fudbalskom klubu, koji je do sada osvojio 27 šampionskih titula i 16 trofeja Kupa. Srednjeevropski kup osvojen je 1978. godine, a 1966. crno-beli su bili finalisti Kupa šampiona.

Partizan je odigrao prvi meč protiv Sportinga u istoriji Kupa šampiona, kada je ovo danas najprestižnije takmičenje tek osnovano 1955. godine, potom je u dva navrata igrao u Ligi šampiona novog formata, a osam puta u Ligi Evropa.

Klub je dao najviše reprezentativaca i ima najviše fudbalera koji su nastupili više od 50 puta u državnom timu.Partizan ima i omladinsku fudbalsku školu koju je Uefa, uz Ajaksovu, proglasila za najbolju u Evropi.

-

-

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

SVEČANO U HUMSKOJ! JSD Partizan proslavilo 75. rođendan! VIDEO

Izvor: Kurir, 04.Okt.2020

U prostorijama FK Partizan, Humska 1, danas je svečano obeležen 75. rođendan JSD Partizan i FK Partizan.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.