Izvor: Piplmetar.rs, 16.Avg.2017, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO SIGURNO NISTE ZNALI Proročanstvo Zorana Đinđića koje je duboko uzdrmalo Srbiju

Srbi su skloni podelama, one najbolje uspevaju na ovom tlu Balkana, te se tako dele na partizane i četnike, Zvezdu i Partizan, komuniste i monarhiste, ali i na Đinđićevce i Miloševićevce. Koliko je jak rivalitet bio između Slobodana Miloševića, lidera SPS i prvog čoveka Demokratske stranke Zorana Đinđića, najbolje se može videti u rečima prvog demokratskog premijera Srbije koje je rekao Slavoju Žižeku, najpoznatijem slovenskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << intelektualacu i jednom od globalno najznačajnijih mislilaca našeg vremena. Ipak u njemu je tadašnji lider DS-a izrekao i jedno proročanstvo – KADA ĆE SRBI I ALBANCI ŽIVETI ZAJEDNO I U MIRU NA KOSOVU.
Prenosimo vam deo razgovora Đinđića i Žižeka za koji malo ko u Srbiji zna, jer su prema rečima mnogih demokratskih političara ove reči bile zabranjene u Srbiji zbog “vređanja Miloševića i njegovog režima”.
Na pitanje Žižeka da li veruje da će Srbi i Albanci moći živeti zajedno u miru i kada? Đinđić odgovara:
– Ne, to će trajati puno, puno duže. Kao prvo, biće teško garantovati i minimalni okvir za svakodnevni zajednički život. Sigurno je da će narodi ove regije moći izaći jedni s drugima na kraj ako imaju zajednički cilj. A to može biti samo približavanje Evropi.
– Mislim, u balkanskim zemljama moramo se ponašati kao u fudbalskoj reprezentaciji. Na kraju, ni u velikim timovima igrači se ne vole, ponekad se čak i mrze, ali igraju zajedno i pokušavaju zajedno pobediti. Ako prepoznamo da svoje ciljeve možemo postići samo preko međusobne saradnje u regionu, a onda ćemo se u budućnosti moći ophoditi jedni s drugima miroljubivo čak i iz čistog egoizma
(piplmetar/telegraf)

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.