OVO JE NOVI FORMAT SUPERLIGE: Partizan i Zvezda povlašćeni, evo šta čeka ostale ekipe

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2023, 17:33

OVO JE NOVI FORMAT SUPERLIGE: Partizan i Zvezda povlašćeni, evo šta čeka ostale ekipe

Večiti direktno u polufinalu.

Superliga Srbije u košarci ima novi format. Branilac trofeja Crvena zvezda i prvoplasirani tim ABA lige - Partizan će kao dva najbolje rangirana tima u ABA nakon regularnog dela takmičenja ići odmah u polufinale, dok će se ostatak timova boriti za mečeve sa večitima.

- Superligu Srnoke činiće 10 klubova. Zvezda i Partizan imaju povlašćen status i igraće direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u polufinalu. Nije bilo moguće da se pridruže od starta zbog obaveza u ABA i Evroligi. Osam timova biće podeljeno u dve grupe. Počeće 26.aprila, odigraće se šest kola. Polufinalna serija treba da krene četiri dana po završetku ABA lige. Trudili smo se da izađemo u susret reprezentaciji Srbije. Zato će se polufinalna i finalna serija igrati na dve dobijene utakmice. Sa tim su se složili svi, prvenstveno Partizan i Crvena zvezda. Nadam se da ćemo najkasnije do 21.juna završiti finalnu seriju i dobiti prvaka. Uveli smo u KLS "instant replay" sistem, prvi smo u regionu koji smo to uradili. Podigli smo regularnost takmičenja. Sve svoje obaveze izmirujemo na vreme, platićemo porez na dobit čim to stigne - rekao je prvi čovek takmičenja Aleksandar Grujin.

U jednoj grupi će se sastati FMP, OKK Beograd, kao i prvoplasirana i drugoplasirana ekipa iz Košarkaške lige Srbije. U drugoj grupi igraju Mega, Borac, kao i treća i četvrta ekipa iz Košarkaške lige Srbije.

Za sada je stanje na tabeli takvo da je Vojvodina prva sa 22 pobede, potom slede Zlatibor i Spartak sa 21 pobedom, a Metalac ima 20 trijiumfa.

Do kraja takmičenja u KLS ostala su još dva meča, derbi kola između Spartaka i Metalca u Subotici, kao i duel Zlatibora sa Čačkom 94.

Pobednici grupa ići će na Crvenu zvezdu i Partizan u polufinalu, te serije će se igrati na dve pobede, kao i finalna serija. Na konferenciji za medije pojavili su se predstavnici svih klubova osim Partizana.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Kaludija Romani, navijačica Milana
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.