OŠTRO O CRNO-BELIMA: Odluka Partizana je naštetila drugima, a najmanje njima

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2023, 13:30

OŠTRO O CRNO-BELIMA: Odluka Partizana je naštetila drugima, a najmanje njima

Burna konferencija je održana.

Održana je konfrencija za medije povodom nove sezone u Superligi Srbije u košarci, a na njoj je bilo reči o Partizanu. Predstavnici crno-belih se nisu pojavili, a nakon dela u kome je objašnjen novi format takmičenja novinare je zanimalo šta se dešava sa crno-belima.

Partizan prošle sezone nije igrao Superligu, a prvi čovek takmičenja Aleksandar Grujin je istakao je da je disciplinsku sudija izrekao najveću moguću novčanu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kaznu crno-belima, a da su druge odluke ingerencija Košarkaškog saveza Srbije.

- Odluka Partizana da ne igra naštetila je drugima, najmanje Partizanu. Svim klubovima iz KLS. To je jedna tačka gledišta. Disciplinski sudija doneo je maksimalne novčane kazne. Druge odluke,koje su u ingerenciji predsedništva, nisu donete. KSS ćuti i nem je. Ne izjašnjava se po tom pitanju. Ne vidimo izlaz iz te situacije. Imali smo komunikaciji za Partizanom, pojavljivao se na sednicama Skupštine, pa su onda obarali kvorum. Odluke moraju da se donesu i da budu primenljive.

On je naglasio da se Partizan ni sada nije pojavio, ali da ne zna zašto.

- Moramo zbog košarke to da uradimo. Partizan nije došao na pres i sada. Zašto? Pitajte njih. Glas svakog tima u KLS podjednako vredi. Pitajte njih zašto nisu došli. Juče se nisu javljali da potvrde. Klubovi su poslali svoje predstavnike i pokazali da uvažavaju ligu.

Na kraju se ponovo oglasio o kalendaru takmičenja.

- Prema propozicijama imamo sistem takmičenja, možemo neke detalje, poput skraćenja finalne serije. Zbog kalendara i svega prinuđeni smo da se pomeramo. Ovaj sistem treba verovatno da se promeni u nekom momentu, ali je rok za odigravanje kratak. Da li će se ići ka promeni, videćemo, pričaćemo tokom leta. Ovaj sistem za sada je bio najbolji - naglasio je Grujin.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor KLS: Time što se predstavnici Partizana danas nisu pojavili, pokazuju i kakvo poštovanje imaju prema takmičenju

Izvor: Danas, 18.Apr.2023

Zbog odluke da prošle sezone ne igra u plej-ofu Superlige Srbije, Partizan je kažnjen samo finansijski, ne i takmičarski.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.