ODMARALI SMO IGRAČE ZA PARTIZAN Đorđević optimističan pred dolazak crno-belih

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2023, 18:32

"ODMARALI SMO IGRAČE ZA PARTIZAN" Đorđević optimističan pred dolazak crno-belih

U duelu u Humskoj slavili su domaći posle preokreta.

Fudbaleri niškog Radničkog u ponedeljak od 16 časova dočekuju Partizan, a trener Meraklija Slavoljub Đorđević se obratio medijima pred susret na Čairu.

Ovo će biti meč 18. kola Mozzart bet Superlige.

- Još jedna teška utakmica u nizu je pred nama, protiv lidera i tima koji je od poslednjih 14 utakmica u prvenstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dobio 13. Moj kolega i veliki prijatelj Igor Duljaj ove sezone radi fenomenalan posao. Način na koji su dobili većinu utakmica je za svaki respekt. To pokazuje karakter njihove ekipe. Još jednom, sve pohvale - počeo je Đorđević.

Posle TSC-a se podiglo samopouzdanje igračima, jer smo neke stvari promenili nakon poraza od Čukaričkog. Momci su pohvatali defanzivne i ofanzivne zahteve. Fali nam samo jedan dobar rezultat. Utakmicu u Kupu ne bih analizirao, okolnosti su bile takve da smo morali da igramo sa kombinovanim timom, jer nam je akcenat na prvenstvu. Mislim da su se igrači odmorili i spremili, ali moramo da odigramo perfektnu utakmicu u oba smera da bismo protiv ekipe kao što je Partizan napravili pozitivan rezultat.

Smatra trener da Partizanu neće predstavljati problem gostujući teren.

- Po meni, oni bolje i igraju u gostima, gde, zbog poznate situacije, imaju veću podršku svojih navijača. Uz dužno poštovanje Grafičara, ipak su oni prvoligaši i za Partizan bi ta kup utakmica mogla da bude jači trening pred gostovanje u Nišu. Ono što vidim, niko im nema kartone, sem Severine i Markovića svi su spremni i sigurno dolaze ovde sa velikim samopouzdanjem. Ako mi ponovimo igru kao protiv TSC-a, sigurno je da možemo do pozitivnog rezultata. To nam je neki parametar kako treba da igramo, ja tražim od igrača da to ponove. Ne može ništa preko noći, ja sam samo tri nedelje ovde, jako je teško podizati ekipu uz ovakav raspored. Za rivale imamo ekipe koje svaku grešku kažnjavaju, mi smo, eto, od TSC-a iz najminimalnije greške primili gol...

Nišlije su ubedljivo poražene u osmini finala Kupa Srbije od Crvene zvezde, ali Đođrević ističe da je imalo šta da se nauči.

Meni jeste! Treninzi su jedno, utakmice drugo. Na treninzima nešto i promakne, na utakmici se sve vidi. Kroz ove tri utakmice, sada mogu da kažem da sam upoznao ekipu. Nevezano što je to Crvena zvezda, video se neshvatljiv strah kod mojih igrača. Neki od iskusnijih, koji ne bi smeli da imaju nikakvu tenziju, već da im bude uživanje da igraju na Marakani, plus rezultatski imperativ nije postojao, neshvatljivo su bojažljivo odigrali i tako smo primali golove. Iz svakog negativnog rezultata trudim se da nađem nešto pozitivno. Dosta igrača dobilo je važne minute da uđu u ritam pred završnicu polusezone u prvenstvu. Dobio sam odgovore za neke igrače koje nisam poznavao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.