Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2021, 22:32

OCENE – PARTIZAN: Zdjelar bi bez problema mogao da igra u Rusiji, Popović siguran, Natho podbacio

Rikardu i jedna šansa dovoljna za gol, Stanojević „zaključao“ najopasnijeg igrača Sočija

ALEKSANDAR POPOVIĆ 7,5 – U razmaku od samo sedam dana, na dva vezana evropska gostovanja, najbolji pojedinac Partizana je – golman! S razlogom. U prvom poluvremenu je branio opasne šuteve Cilagova i Terekova, ispoljio sigurnost prilikom bočnih lopti, komandovao odbranom, u nastavku delovao neustrašivo prilikom bacanja u noge ofanzivcima Sočija. Mala neisgurnost >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pred kraj prvog dela može da se toleriše ako se zna da mu je ovo tek druga utakmica na internacionalnoj sceni.

MARKO ŽIVKOVIĆ 6,5 – Posle sedam godina vratio se evropskom fudbalu i videlo se da mu nedostaje iskustvo velikih utakmica. Trpeo je ogroman pritisak Burmistrova i Terekova, nekoliko puta ispadao, nije držao liniju, pa je morao da uživa pomoć Lazara Markovića.

IGOR VUJAČIĆ 6 – Nesiguran. Sezonu je počeo uverljivo, međutim, u poslednja dva evropska meča ispoljio je niz manjkavosti. U početku mu je Dugandžić lako pobegao, kasnije ga je mučio Popov i sve dok crnogorski štoper nije počeo glavom da otklanja opasnost i ispucava lopte Partizan je bio u problemu. Deluje da je u vazduhu korisniji nego na zemlji. Akter sporne situacije sa Terekovim, posle koje je sviran penal. Po svim kriterijumima, neosnovan.

SINIŠA SANIČANIN 7 – Za 90 minuta protiv napadački vrlo potentnog tima napravio je samo jedan propust, a i on je ostao nekažnjen, jer je dopuštavje Cilagovu da šutne sa 20-ak metara prošlo bez posledica. U svim ostalim situacijama bio je odgovoran, nagovestivši da je Partizan dobio štopera koji na odgovarajući način može da nadomesti odlazak Svetozara Markovića.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 7 – Imao je problema da u prvom delu ukroti brzonogog Popova, nekoliko puta mu je Bugarin bio van vidokruga, mada se znatno popravio u nastavku, podsetio navijače šta sve zna i koliko je racionalan. Čovek od Stanojevićevog poverenja.

SAŠA ZDJELAR 7,5 – Drugo ime za sigurnost. U svakom njegovom potezu videlo se zašto je bio član Olimpijakosa i zašto sad stremi „ligama petice“. U direktnom obračunu sa Kristijanom Noboom pokazalo se da bi, bez problema, mogao da izdrži ritam ruske Premijer lige. Sa Šćekićem i Nathom ukrotio je Ekvadorca, a utisak da je bio najkreativniji od trilinga zadnjih veznih – slao lopte unapred – sugeriše da je prevazišao sredinu.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ 6,5 – Kod momka iz Berana nije bilo umiranja u lepoti, ali jeste racionalnih poteza dovoljnih da opravdavaju pojavljivanje u prvih 11 na ovako zahtevnom susretu. Predstavljao je osigurač na sredini terena, nije dozvolio domaćinu da se razmanhe, presekao na desetine lopti. Sad, što retko koju pošalje napred...

LAZAR MARKOVIĆ 7 – Da, drugačiji je nego prethodne sezone. I dalje postoje delovi utakmica kad se čini da igra pod ručnom, ali je to samo privid usled saznanja da je opet morao da pomaže desnom beku i predstavlja kočnicu napada Sočija, kao kad je u Dunajskoj Stredi duplirao Aleksandra Lutovca. Taman kad je trener Stanojević spremio izmenu, kapiten je uradio nešto vredno pomena. Poslednji njegov kontakt s loptom na utakmici zapravo je asistencija Rikardu i taj potez, kad pretrčava matea Baraća, ilustruje koliko može da bude učinkovit u Evropi.

BIBARS NATHO 5,5 – Podbacio. Ako su Zdjelar i Šćekić uštopovali Nobou, onda se vezni red Sočija postarao da izbaci Izraelca iz igre. Udavio se u zgusnutoj odbrani Rusa, bez šanse da kreira napade. Jednom kad je pokušao nije se razumeo sa Šćekićem. Ostalo ni blizu učinka u Slovačkoj na prethodnom evropskom izazovu.

DANILO PANTIĆ 6 – Ima i povratnik iz Čelsija pravo na malo skrominije izdanje. Može biti da mu je ovo najslabija utakmca u trećem mandatu. Udaljen od gola, bez pravog saradnika u liku Natha, nije uspeo da predstavi Rusima svoj najveći kvalitet, koliko je opasan kad se licem okrene na protivniku. Iznudio nekoliko faulova, od njega se očekuje više.

RIKARDO GOMEŠ 7,5 – Jedna šansa i gol! E, to je pravi centarfor. Dugo je bio van kaznenog prostora, nije imao raspoloženog Natha da ga hrani loptama, često se izvlačio na krilo, da primi igru na sebe, a prvi put kad je sačekao da mu kolege kreiraju šansu – pogodio je! Njegov peti gol na šest utakmica ove sezone. Ako ovako nastavi da pogađa, mogao bi da obori lični rekord od 26 hitaca. Karika koja nikad ne popušta.

IZMENE

FILIP HOLENDER (od 74. minuta) 6 – Ideja je bila da njegovim ulaskom Partizan dobije probojnost, ali osim trkačkih sposobnosti nije imao mnogo šansi da pokaže šta zna.

ALEKSANDAR LUTOVAC (od 74. minuta) 6 – Ništa konkretno nije uradio na protivničkoj polovini.

MILOŠ JOJIĆ (od 74. minuta) 6 – Miran na lopti, mekan, ali bez prevelikog uticaja na igru u završnoj trećini terena.

MARKO MILOVANOVIĆ (od 90. minuta) bez ocene – ušao da prođe vreme.

TRENER ALEKSANDAR STANOJEVIĆ 7 – Dobio je šta je želeo, da se na svom stadionu pita za prolaz u plej-of. Rezultat je ohrabrujući, igra je možda bila i najslabija od početka sezone, mada je protivnik bio ubedljivo najzahtevniji. A pokazalo se da s njim Partizan može da igra na ravnoj nozi, da ne bude u podređenom položaju. Čini se da je mogao sav posao da završi već u Rusiji, samo da je od starta krenuo napadački, kao na prethodnih pet mečeva. Što nije, pripisuje se snazi Sočija, ali utisak da je „zaključao“ Kristijana Nobou pokazuje da je dobro prostudirao rivala i odabirom trojice nominalnih zadnjih veznih kontorlisao dešavanja na terenu. U Beogradu će morati za nijansu ofanzivnije.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.