Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2020, 20:13

OCENE - PARTIZAN: Dva Markovića kao dva sveta, zasijala Filipova zvezda, Jojić tragičar

Natho ličio na prošlogodišnjeg, ali ostao bez snage

VLADIMIR STOJKOVIĆ - bez ocene. Nije imao intervenciju. Baš nijednu. Niti mu je Zvezda zapretila iz igre, što pokazuje da je odbrana Partizana bila iznad oečkivanja. Ispoljio malu nesigurnost početkom drugog dela jednim nepotrebnim istrčavanjam, nešto kasnije i predajom lopte u noge Kataiju. Udarac sa 11 metara nije mogao da brani.

ALEKSANDAR MILJKOVIĆ 6 - Stabilnost je njegovo drugo ime. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Tek povremeno pojavljivao se Aleksandar Katai kao pretnja Partizanovom golu, što znači da je desni bek dobio direktan duel sa Zvezdinim ofanzivcem, usput presecao linije napada protivnika, mirno iznosio loptu. Do centra igrališta perfektan, posle linije razdvajanja neupotrebljiv. Za ovu utakmicu niko mu na tome neće zameriti.

SVETOZAR MARKOVIĆ 7 - Ovo nije onaj Sveta, ovo je unapređena verzija. Vratio se iz Atine neki drugi štoper, savladanih lekcija u inostranstvu, otresitiji, snažniji, kvalitetniji. Komandovao je odbranom Partizana kao da je najstariji, a ne njen najmlađi član. I sve to iz prve, bez suvišnih poteza. Demonstrirao je čak i karakteristike lidera. Najveći minus je što je zakasnio da izađe kod one stative Gobeljića i uhvati ga u ofsajd.

MAKI BANJAK 6,5 - Čas odgovoran, čas rizičan. Nije jednostavno čuvati špica tipičnog italijanskog kova kakav je Falčineli, ali podatak da Zvezdin novajlija iz igre nije pripretio Stojkoviću ukazuje koliko je dobar posao odradio letošnji potpisnik iz Olimpije. Napravio je kiks u nadoknadi prvog dela kad je poklonio rivalu slobodan udarac u opasnoj zoni, ali se iskupio i onim uklizavanjem Gobeljiću pre stative.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 6,5 - Toliko se pametno pozicionirao da je naterao Dejana Stankovića da posle 45 minuta povuče iz igre rovitog Željka Gavrića. Neutralisao je Zvezdinu desnu stranu, čak i kad je mladom reprezentativcu pomagao Marko Gobeljić. Plenio je energijom, sa dva, tri uklizavanja ubrizgao inijekciju adrenalina ostatku defanzivne linije.

SAŠA ZDJELAR 6,5 - Na njegovom šortsu najviše je mrlja. Ilustracija da je još jednom preorao teren u nameri trenera da obavi "prljav" posao. Potpuno isključio iz igre bivšeg kolegu iz Olimpijakosa, El Fardu Bena. To što je odbrana Partizana bila bolja nego ranije zasluga je i novopečenog A reprezentativca.

BIBARS NATHO 6 - Počeo je Izraelac da liči na igrača od prošle sezone. Njegove mirne lopte omogućavala su domaćinu tranziciju, mekan pas Lazaru Markoviću i Asanu da probijaju po boku, ostao je dosledan jednostavnim rešenjima. Jedino što nije imao snage za završnih pola sata, što je i logično, jer je odigrao tri utakmice za reprezentaciju u razmaku od šest dana. I umoran je koristan.

FILIP STEVANOVIĆ 7,5 - Zasijala je konačno i mlada zvezda srpskog fudbala na velikoj sceni. Dosad je pogađao na "malim" utakimicama i kad je Partizanu bilo najvažnije proradio je u derbiju. Taj gol u petom minutu toliko mu je raširio krila da se u nastavku poigravao dečački, a opet u korist tima. Štikla jedna, štikla druga, tunel... Estetski doživljaj!

SEJDUBA SUMA 7 - Kako nekad igrač može da pokaže mnogo i kad je vremenski malo na terenu videlo se na primeru Gvinejca. Mučio je odbranu Crvene zvezde, presekao pas Erakovića, inicirao gol Stevanovića, izbacio iz zone komfora Sanoga i pozicionirao se kao najbolji igrač domaćina, sve dok u u ranoj fazi meča nije dobio udarac u oko, posle čega je njegovim izlaskom Partizan postao manje opasan.

MILOŠ JOJIĆ 5 - Ispade na kraju da je onaj od kog se najviše očekivalo u očima Grobara poneo epitet tragičara. Skrivio je, bespotrebno, jedanaesterac zbog povlačenja Sanoga i tako dao Zvezdi veštačko disanje. Tim potezom kao da je izbrisao gumicom učešće u akciji za vođstvo. Još ga lopta ne sluša.

TAKUMA ASANO 5 - Nedefinisan. Pomaže Japanac odbrani, opet je učinio da Urošević pored njega izgleda više nego pristojno, ali je problem što njegov posao nije na 20 metara od svog, nego na istoj udaljenosti od protivničkog gola. A u tim zonama njegov učinak bio je skroman ako se izuzme učešće u akciji za pogodak Stevanovića. Minut pre kraja promašio šansu za pobedu.

REZERVE

LAZAR MARKOVIĆ (od 15. minuta) 5 - Bio je bolji nego na prethodna dva derbija, ali je još jednom ostao - nedorečen. Ovoga puta trepeo je velike batine, čak tri žuta kartona je iznudio, moguće da tako prebijen nije mogao bolje, ali je nedopustivo da igrač njegovom renomea nije u stanju da golom okonča kontru u kojoj je imao 40 metara brisanog prostora do Borjana.

ALEKSANDAR LUTOVAC (od 62. minuta) 5,5 - Ušao s namerom da osveži desni bok, pokazao veliku energiju, solidnu trku, ali malo šta konkretnog doneo ekipi.

MILAN SMILAJNIĆ (od 62. minuta) 6 - Kad je dobio šansu na semaforu je bilo 1:0, ideja stručnog štaba bila je da Lola "zatvori" utakmicu, svoje posao na sredini terena obavio je smisleno, ali je problem što je neposredno posle njegovog ulaska Zvezda izjednačila, pa je Partizanu bio potreban igrač ofanzivnijih karakteristika. Čak je arkobatskim potezom pokušao da donese pobedu.

UROŠ VITAS (od 88. minuta) - Malo vremena na terenu da bi bio ocenjen.

IVAN OBRADOVIĆ (od 88. minuta) - Malo vremena na terenu da bi bio ocenjen.

TRENER

ALEKSANDAR STANOJEVIĆ 6,5

Postavka je bila dobra, Partizan je agresivnim pristupom naterao Zvezdu na grešku, imao prednost 70 minuta i ostao bez nagrade. Trener je pokazao prilagodljivost, promenivši raspored igrača na terenu prinudnim izlaskom Sume, kad je Jojić došao na mesto Gvinejca, Asano se vratio na krilo, a Lazar Marković zaigrao špica. I tu je možda ključ cele utakmice, jer Markec nije doneo crno-belima u završnici ono što su u polju izgradili. U odnosu na početak sezone odbrana izgleda znatno uverljivije, Zvezda je bila bezopasna iz igre, gol je dala posle prekida, s tim što se pojedini navijači ne bi saglasili sa izmenama Natha i Stevanovića, čijim je izlaskom crno-beli tim počeo da se davi. Opšti utisak - zadovoljavajući.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.