OBRADOVIĆ ZAMERA IGRAČIMA POSLE IGOKEE: Zbog čega trenirate i ulazite u salu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2023, 22:48

OBRADOVIĆ ZAMERA IGRAČIMA POSLE IGOKEE: "Zbog čega trenirate i ulazite u salu?"

Nije bio zadovoljan trener uprkos pobedi.

Trener Partizana Željko Obradović imao je zamerke na igru uprkos trijumfu nad Igokeom u 25. kolu ABA lige.

- Prva stvar, želim da kažem da mi je drago što imamo ovoliki broj navijača na utakmici. Lepo je videti decu na utakmici ABA lige, protiv tima koji igra dobro, i večeras su igrali dobro i pametno. Mi smo igrali na mahove i bilo je dovoljno da pobedimo ubedljivo. Ostaju dve utakmice u ABA ligi, protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ozbiljnih timova, Zadra i Budućnosti u gostima. Sledi nam i poslednji meč u Evroligi protiv Panatinaikosa.

Da li će ovakva igra biti dovoljna da se savladaju Zadar i Budućnost?

- Verovatno neće biti. Treba da igramo koncentrisano svih 40 minuta. Stoji da na ovim utakmicama treba rasporediti minutažu. To smo hteli. Na početku treće četvrtine smo za dva i po minuta primili osam poena na polaganje i onda je petorka koja je posle ušla primila samo pet poena. Tu sve počinje i završava se. To će biti kriterijum. Ko igra odbranu, on će igrati. Dajem šansu svima, svi se trude i treniraju, ali im treba postaviti pitanje - zbog čega trenirate i ulazite u salu, ako dolazite ovako na utakmicu, ako ne poštujete sebe i protivnika, svaku loptu, pre bonusa imate pravo da napravite faul, a mi primimo osam lakih poena na polaganje? To će tako da bude uvek. Radimo korekcije na treningu, a onda kada se olabavi situacija to će da bude isto.

Zamerio je trener na pristupu u odbrani.

- 50 poena smo dali u prvom poluvremenu. Može i više. Na kraju, nije problem 50 poena, nego odbrana. Normalnije je kada igrači hoće da idu na prvu opciju, onda bi bilo i 60. Ona treća četvrtina, kada su odigrali odbranu koju su odigrali smo otišli na plus.

Balša Koprivica se vratio na parket posle duge pauze.

- Balša Koprivica je van ritma. Ovo je večeras bila nagrada za njega. Sa njim ću imati razgovor posle ove pauze, jer on mora da shvati kako može da pomogne timu.

Govorio je Obradović i o pritisku...

- Ja sam navikao na tu situaciju ceo život. Od kako sam u Partizanu je uvek bilo tako. Pokušavam da igrače osvežim i posle tog puta u Monaku, kada su se vratili u pet - pola šest odatle, bilo je logično da imaju slobodan dan. Imali smo jedan trening u nedelju i na dan utakmice. Nekada morate da spremite meč sa tri - četiri treninga. Tada vidite koliko ko može da da. I sutra je slobodan dan, a u sredu i četvrtak su ozbiljni treninzi, želimo da odigramo protiv PAO-a na najbolji mogući način. Ne možemo da budemo osmi, a svi ostali možemo. Probaćemo to da dobijemo, pa gde budemo. Posle toga moramo da iskoristimo svaki trening na najbolji način - zaključio je Obradović.

Partizan u petak od 20:30 očekuje meč protiv Panatinaikosa u poslednjem kolu Evrolige.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Alis Gudvin, supruga Džermejna Penanta.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradović: Zbog čega trenirate i ulazite u salu, ako izgledate ovako?

Izvor: B92, 10.Apr.2023

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović imao je šta da zameri svom timu posle pobede protiv Igokee...Crno-beli su slavili 89:74 u 25. kolu ABA lige u Štark Areni..."Želim da kažem da mi je drago što imamo ovoliki broj navijača na utakmici. Lepo je videti decu na utakmici ABA lige, protiv...

Nastavak na B92...

"Nalazimo se u psihološki teškoj situaciji"

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 21:25

Fudbaleri Radnika iz Surdulice dočekuju Napredak iz Kruševca u 30. kolu Superlige Srbije...Meč se igra u sredu od 18 sati u Surdulici, a trener Radnika Slavoljub Đorđević govorio je pred taj meč..."Poraženi smo u prethodne dve utakmice minimalnim rezultatom. U oba susreta detalji su odlučivali....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.