Novica vodio Partizan kroz triler u Laktašima (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jan.2018, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novica vodio Partizan kroz triler u Laktašima (VIDEO)

Još jedna dobra partija Vilijams Gosa, crno-beli opet umalo od gotovog napravili veresiju

Partizan je ostao u igri za plej-of Jadranske lige. Crno-beli su u Laktašima pobedili Igokeu sa 74:67 u meču 16. kola regionalnog takmičenja i sada imaju trijumf manje od četvrtoplasiranog Mornara iz Bara.

Ekipa Nenada Čanka opet je imala dosta oscilacija u igri, mada je za pohvalu bila igra u odbrani u dobrom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << delu utakmice. Ali, kako to obično biva sa Partizanom ove sezone, crno-beli su mogli opet sav taj trud da prospu za kratko vreme u finišu.

Tačnije, malo je falilo da Đorđe Gagić ponovi “horor” koji mu se desio i protiv Cedevite u onoj po Partizan kobnoj utakmici polufinala Jadranske lige u Areni 2014. godine. Na plus 11 četiri i po minuta pre kraja Gagić je prvo napravio faul nad Rikićem, a zatim je zbog prigovora dobio i tehničku, pa je počeo veliki povratak Cedevite koji je završen izjednačenjem (65:65). A onda je Vilijams Gos je pogodio trojku i pokazao i kvalitet i hrabrost.

Tu su crno-beli otvorili vrata tek druge pobede u Laktašima otkako se u ovoj hali igra Jadranska liga. Vilijams Gos je meč završio sa 16 poena i šest asistencija, a Veličković je ubacio 25 poena

Delovalo je da Partizan od početka utakmice kontroliše situaciju na terenu, a bilo je vidljivo da je ekipa dosta radila na odbrani prethodnih 10-ak dana koliko je prošlo od prethodne utakmice.

Novica Veličković i Đorđe Gagić dobro su sarađivali u napadu što je crno-belima i donelo određenu sigurnost na startu utakmice. Ipak, iskusni Vuk Radivojević nije dozvolio gostima iz Beograda da se odlepe u ranoj fazi.

Partizan je u drugoj deonici poveo sa 30:22, ali je onda usledila serija Igokee od 14:0 i još jednom se pokazalo koliko crno-belim osciliraju ove sezone u raznim fazama igre.

Treća četvrtina pripala je Partizanu opet zahvaljujući dobroj igri i borbenosti Veličkovića, a donekle se razbudio i Najdžel Vilijams Gos. Tako su crno-beli pred poslednju deonicu stekli 11 poena viška (63:52).

Ali jasno je da ovaj tim Partizana ne može rutinski da privede meč kraju i to se potvrdilo i u Laktašima.



ABA LIGA - 16. KOLO:

Subota

Mega Bemaks - Budućnost 83:94

/Čančar 15 - Ivanović 18/

Mornar - Olimpija 101:81

/Vranješ 21 - Lorbek 19/

Nedelja

Cibona - MZT 77:92

/Žorić 20 - Stojanovski 18/

Igokea - Partizan 67:74

/Rikić 15 - Veličković 25/

19.00: (1,30) Crvena zvezda (16,0) Cedevita (3,90)

Ponedeljak

21.00: (1,45) Zadar (15,0) FMP (3,05)


(FOTO: ABA/Igokea/Nenad Vuruna)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.