Novi zakon o sportu do kraja 2010.

Izvor: S media, 03.Jul.2010, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zakon o sportu do kraja 2010.

Novi zakon o sportu, koji bi trebalo da se bavi i pitanjem vlasništva nad klubovima, mogao bi da bude usvojen do kraja godine, rekla je ministarka sporta i omladine u vladi Srbije Snežana Samardžić-Marković.

Ministarka Samardžić-Marković je za beogradske "Večernje novosti" od subote kazala da će o modelu privatizacije fudbalskih klubovas "Crvena Zvezda" i "Partizan" odlučivati vlada Srbije, a >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da sportski objekti predstavljaju opštedruštveno dobro i da oni neće biti predmet privatizacije.

Samardžić-Marković je povodom čestih sukoba medju navijačima u različitim sportovima rekla da, iako Ministarstvo i policija rade u okviru svojih nadležnosti, problem predstavlja što se ne izriču kazne za ove prekršaje i što se pravosudni procesi odvijaju sporo.

"Tužilac je odavno tražio zabranu odredjenih navijačkih podgrupa. Još nemamo odgovor. Protiv nekih, koji su sada optuženi za napad na (francuskog navijača) Brisa Tatona, godinama su se i ranije razvlačile krivične prijave. Da su bili osudjeni, Taton bi možda danas bio živ", istakla je ministarka za "Novosti".

Samardžić-Marković je dalje pozitivnim ocenila nastup fudbalske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

"Najlakše je smenjivati ljude, ali prvo treba razmisliti kakva je alternativa. (Selektor Radomir) Antić je je preuzeo reprezentaciju u veoma lošem trenutku , a onda smo se direktno plasirali na Švetsko prvenstvo, što je veliki uspeh", zaključila je Samardžić-Marković.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privatizacija Crvene Zvezde i Partizana po novom zakonu

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Jul.2010

BEOGRAD - Snežana Samardžić-Marković, ministarka sporta i omladine, ne precizira kada bi večiti rivali i sportski giganti Partizan i Zvezda mogli da dobiju vlasnike, ali otkriva da bi novi zakon o sportu, koji bi trebalo da se bavi i pitanjem vlasništva nad klubovima, mogao da bude usvojen do kraja...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.