Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2021, 22:31

Novi šou Kevina Pantera, Partizan prejak za Turk Telekom

Crno-beli prikazali odličnu partiju pred domaćim navijačima i upisali drugu pobedu u Evrokupu

Pokazali su košarkaši Partizana još jednom zašto ih smatraju jednim od najvećih favorita za osvajanje drugog po rangu evropskog takmičenja. Na mestu gde su u prošlosti padale velike evroligaške ekipe, večeras je u drugom kolu Evrokupa položio oružje Turk Telekom - 85:59 (21:12, 20:22, 23:7, 21:18). Koliko je igračima prijao povratak u nekadašnji dom videlo se i četiri dana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ranije kada su pregazili Krku. Večeras je na megdan došao mnogo jači protivnik, ali još jedna pobednička i dominantna predstava nije izostala.

I večeras je svoj mali šou imao Kevin Panter! Prvi je strelac utakmice sa 19 poena, doduše trojke je šutirao 1/6, ali je promašaje nadoknadio sa još po tri skoka i asistencije i jednom ukradenom loptom za indeks 24. Alen Smailagić je imao 13, Jam Madar 12 poena uz po tri uhvaćene i podeljene lopte, a Aleksa Avramović 10 poena i po četiri skoka i asistencije. Kod gostiju Džadžuan Džonson je ubacio 14, a Eron Herison poen manje.

Posle dva kola, ekipa Željka Obradovića ima dva trijumfa. Uz pet pobeda u regionalnom takmičenju, crno-beli su za sada savršeni ove sezone sa skorom 7-0. Do drugog slavlja na evropskom putu vodio ih je Kevina Panter, koji iz dana u dan sve ubedljivije dokazuje zašto je doveden kao najveće pojačanje. Njegovim stopama je uspešno koračao mladi igrač koji je stigao iz NBA lige – Alen Smailagić. Njih dvojicu je odlično večeras ispratio Aleksa Avramović. Ono što može da raduje Željka Obradovića, kada se uporedi ovo izdanje u odnosu na prethodne utakmice, jeste broj izgubljenih lopti, koji je bio veoma problematičan. Ovog puta u toj koloni stajala je jednocifrena brojka. Ubedljivo izdanje crno-belih na obe strane terena – i napadački i defanzivno - uživo je gledalo nešto više od šest hiljada ljudi.

Pogled ka tribinama koje su bile prilično popunjene, dao je od prvog minuta igračima Partizana krila. Dodatno samopouzdanje dobili su kada su pokušaji iza linije 6,75 Smailagića i Ledeja prošli kroz mrežicu. Sijalo je na semaforu – 6:0, a publika je već bila na nogama. Upalili su vrlo brzo motore i gosti i tako motivisali Kevina Pantera da pritisne dugme „ON“. Poslali su ga na liniju za slobodna bacanja, prvo je ubacio, drugo ne, ali je to ispravio pogotkom za tri - 14:7.

Nisu samo uspešni napadi dobijali nagrade i aplauze sa tribina, posebno oduševljenje izazivale su osvojene lopte, jer su one pokazivale koliko je igračima stalo. Turke je održavao blizu Džadžuan Džonson, a Parni valjak je uspešno vozio Panter sve do kraja prve četvrtine, koju je završio sa devet postignutih poena. Crno-beli su posle deset minuta najviše zahvaljujući raspoloženom američkom beku vodili – 21:12.

Odmah na početku druge deonice Partizan se prvi put odlepio na dvocifrenu udaljenost. Veoma inspirisan da se pokaže pred najvernijim navijačima bio je Alen Smailagić. Nizao je dobre poteze i dizao ruke tražeći još jaču podršku. U jednom trenutku su popustili domaći, a gosti iskoristili taj pad da se približe (30:28). Serijom 7:0 su ponovo naterali bivšeg igrača Golden Stejta da im pokaže šta zna. Postigao je poene na asistenciju Avramovića, snažnim zakucavanjem je odbio nalet rivala i postao prvi dvocifreni igrač na meču.

Bili su crno-beli u dobrom ritmu, čak i kada nisu poenima završavali napade, ukoliko su bili dobro organizovani, dobijali su aplauz Željka Obradovića. Međutim, naljutili su ga krajem poluvremena kada su od prednosti – 41:28, dozvolili protivniku za minut da smanji na – 41:34. Taj rezultat je ostao na semaforu prilikom odlaska u svlačionicu. Definitivno su mnogo toga dobrog uradili domaći u prvom poluvremenu, pa je bilo sasvim realno da će sa većim vođstvom otići na pauzu. Međutim, opuštanje je kažnjeno sa dve trojke. Bez obzira na taj bljesak Turk Telekoma, najveći problem za Partizan u tom trenutku su predstavljale po tri lične greške vodećih igrača – Smailagića i Pantera.

I bez njih u startnoj postavi, dobro su otvorili drugo poluvreme i vratili plus deset. Madar je preuzeo odgovornost i pogađao kad je to bilo potrebno. Na drugoj strani je pokušavao nešto više da uradi Harison. Posle njegovih poena bilo je devet razlike – 46:37. Zakoračio je tada ponovo na parket Kevin Panter, zamenio je Jama Madara. Brzo je vratio dvocifrenu prednost, odlični Avramović ubacio trojku, a onda Panter ponovo pogodio i doneo prvi put plus 15. Turk Telekom je bio u sve nezgodnijem položaju. Domaći su izgledali na terenu sve sigurnije. Atmosferu je dodatno potpalio Smailagić trojkom koja je donela ogromnih 20 razlike crno-belima. Pred poslednjih deset minuta, domaći su vodili 23 razlike. Turci definitivno nisu imali oružje da im se suprostave.

U poslednjoj deonici je preostalo još samo da se vidi kolika će razlika biti na isteku 40. minuta. Panter i dalje nije želeo da se zaustavi, pa su gosti nastavili da gledaju njegov šou. Sve dok ga nije izveo Obradović i jako zagrlio, a onda i nagradio aplauzom. Dobio je minute i Uroš Trifunović sa maskom na licu... Velika razlika je dozvolila domaćima da mirno koračaju ka drugoj pobedi u Evrokupu.

Priliku da nastave pobednički niz, koji traje od starta sezone, crno-beli imaju u subotu protiv Borca u Čačku. Naredni evropski izazov je na programu 2. novembra protiv Huventuda u Beogradu.

EVROKUP - 2. kolo

Utorak

Lijetkabelis - Lokomotiva Kubanj 84:85

/Kalicakis 22 - Mekolum 18/

Promiteas - Gran Kanarija 81:85

/Rogkavopulos 21 - Enis 20/

Venecija - Bursa 62:70

/Tonut, Vat 10 - Nidam 18/

Huventud – Hamburg 73:56

/Brodzijanski 16 – Braun 14/

Sreda

Budućnost - Valensija 71:70

/Atić 17 - Prepelič/

Cedevita - Burg 91:79

/Murič 21 – Pelos 21/

Andora - Trento 85:73

/Nua 20 – Kerolajn 24/

Levaloa - Šljonsk 86:83

/Kamings 17 – Kanter 18/

Partizan - Turk Telekom 85:59

/Panter 19 - Džonson 14/

U toku:

Virtus - Ulm

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.