Novi slučaj u Humskoj: Radović bi da ide!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Avg.2016, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi slučaj u Humskoj: Radović bi da ide!

Partizan bi da zaradi...

Umesto slavlja – brige. Partizan ni dve sekunde ne može da bude spokojan, ove sezone (i ne samo ove) – štošta u njemu ne funkcioniše, a poslednji primer koji možda, na žalost Grobara, na odgovarajući način ilustruje anomalije u nekada velikom klubu jeste Miroslav Radović!

Iskusni vezista hoće da napusti crno-bele! I to samo dva i po meseca po povratku u Humsku 1.

Štaviše, Radović >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je o svojim namerama otvoreno obavestio pojedine saigrače, bliske ljude, razumljivo i članovima svoje porodice i prijatelje. Sa odgovornima iz uprave nije pričao. Još. Mada, stigao je i do njih glas kako 32-godišnji vezista ima ideju da se opet otisne u inostranstvo, gde ga – ni to nije tajna – posle plasmana u Ligu šampiona raširenih ruku čeka Legija, u kojoj je proveo devet sezona i stekao status kultnog fudbalera.

U Partizanu, međutim, nije opravdao očekivanja na početku sezone u kojoj je projektovan u jednog od lidera tima. Čak i na poslednjoj utakimici sa Radom, sve do pogotka u finišu kojim je zapečatio ubedljivu pobedu, bio je među lošijima na terenu. Kad se na to doda nezadovoljstvo navijača, izneverena očekivanja ljudi iz kluba po pitanju njegovih mogućnosti, rat između vlasti i opozcije koji bukti na sve strane i u koji je sam Mire uvučen optužbama pojedinaca da je čovek od poverenja predsedničkog kandidata Nenada Bjekovića, nije ni čudo što mu se smučilo. Posle decenije u civilizovanom svetu ne može ni on da se načudi šta je dočekao u Partizanu, vrlo brzo se – na njegovu i žalost partizanovaca – uverio da to nije klub kakav je bio kad ga je napustio 2006, otuda je logično, za neke opravdano, razmišljanje da ode.

Sve će se znati u narednih nekoliko dana“, rekoše sinoć i Radović i trener Marko Nikolić, ostavljajući ovo pitanje nerešenim.

Odluka Miroslava Radovića, naravno, još nije konačna. Između ostalog što se ne pita igrač, nego klub. I tu dolazimo do dve značajne stavke. Šef stručnog štaba Marko Nikolić ne da ga hoće u ekipi, nego ga vidi i kao kapitena kad ne igra Saša Ilić (nosio traku protiv Građevinara), što dovoljno govori o igračkom i ljudskom utisku kakav je „desetka“ Parnog valjka ostavila na trenera, koji ga pritom poznaje iz Olimpije i vidi ga ne samo kao organizatora igre, već i drugog špica.

A klub?

Klub mora da vodi računa ne samo o ekonomskim, nego i strateškim interesima. Partizan je sa Miroslavom Radovićem potpisao ugovor na dve godine i bilo bi u najmanju ruku neozbiljno da on ode posle samo dva meseca. Mada, ima i ona, u sportu davno ukorenjena i dosta puta potvrđena teza: najgori igrač je nezadovoljan igrač. S te strane nema baš logike držati Miroslava Radovića protiv njegove volje, jer u tom slučaju može samo da šteti Partizanu. A tek nema osnova pustiti ga da ode onako kako je došao. Za džabe. Ako ga Legija već hoće, neka plati. Milion, dva, pa da se kaže kako su crno-beli napravili dobar finansijski posao.

Samo, ne igra se fudbal zbog para... Ko je pomenuo ljubav prema Partizanu?
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.