Novi poraz Partizana - Cedevita trojkama do slavlja

Izvor: N1 televizija, 09.Dec.2017, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi poraz Partizana - Cedevita trojkama do slavlja

Košarkaši Partizana izgubili su utakmicu 11. kola ABA lige na svom terenu protiv Cedevite rezultatom 92:82.

Partizan je poražen osmi put u poslednjih devet mečeva u svim takmičenjima, a peti put uzastopno. Izabranici Miroslava Nikolića su držali priključak tokom tri četvrtine, u više navrata su i vodili, ali je presudila bolja igra Cedevite u poslednjem delu igre. Hrvatski tim je pogodio 15 trojki ( >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Partizan šest), što je na kraju bilo donelo prevagu ekipi iz Zagreba.

Najefikasniji u timu Cedevite bio je Roko Leni Ukić sa 23 poena i šest skokova, dok ga je pratio Džanan Musa sa 16 poena. Demetris Nikols je dodao 12 poena, a Vil Čeri 10 poena.

Najdžel Vilijams-Gos je bio najbolji u timu Partizana sa 25 poena, dok je još jedini dvocifreni bio Patrik Miler sa 15 poena.

Partizan sledeći meč u sredu igra u Evrokupu u Beogradu protiv Bilbaoa.

THE END: @KKCedevita are returning from Belgrade with 2 points, after beating @PartizanBC! #ABALiga#CEDPARpic.twitter.com/NTfRwvYsXl

Meč je počeo trojkom Krušlina za Cedevitu, dok su na drugoj strani odgovorili Patrik Miler i Nikola Tanasković sjajnim zakucavanjem za 4:3.

Partizan je bolje otvorio meč, a odlični su bili Tanasković i Andrić, koji je doneo prednost Beograđanima od 14:11, dok je izjednačio trojkom Ukić.

U igru je zatim ušao i Najdžel Vilijams-Gos za Partizan, dok je Džanan Musa zaključio prvu četvrtinu sa dva poena za Cedevitu i prednost od 24:23 posle prve deonice.

Musa je nastavio sa poenima i u drugom delu meča, kada je pogodio za tri (27:24), a zatim se Cedevita "odlepila" na 30:23. Ipak, izabranici Mute Nikolića su poenima Gosa i Stevanovića ponovo uspostavili egal.

Posle četiri minuta u drugoj četvrtini Andreja Stevanović je podigao publiku na noge sjajnim zakucavanjima dva puta.

Andreja Stevanović demonstrating his dunking abilities... twice in just a couple of seconds! @PartizanBC | @KKCedevitapic.twitter.com/AMbRgELjph

Crno-beli su zatim protivniku pobegli na 34:30, ali su Zagrepčani odmah uzvratili, a zatim isto tako poveli za 36:40.

Partizan nije dobro postavljao odbranu protiv šuta za tri, ali je u napadu, kao i Cedevita, bio sigurniji. Na poluvreme su obe ekipe otišle u egalu 44:44.

Posle pauze prvi je do poena došao Đoko Šalić za minimalno vođstvo Partizana. Nastavio je Vilijams-Gos sa dva poena, ali je Cedevita ušla u seriju od 8-0 pa je povela sa 54:50.

Domaćin je ipak posle novih poena Šalića uz faul izjednačio za 54:54.

Obe ekipe su nastavile da dobro šutiraju, pa je nastavljeno sa serijom izjednačenja. Na dva i po minuta pre kraja četvrtine Markota je odlično istrčao kontru za prednost Cedevite 61:59, dok je poenima sa linije penala povećao Musa (63:59).

Pred poslednju deonicu Cedvita je vodila sa pet razlike (62:67), ali se ta prednost brzo istopila. U igru je ušao i Novica Veličković za Partizan, a crno-beli su poveli sa 68:67 preko Milera.

Međutim, nove trojke su postigli Krušlin i Markota pa je bilo 77:71 za Cedevitu, dok je hrvatski tim do najveće prednosti došao sa dva poena Vila Čerija (79:71). Uzvratio je Gos pogotkom za dva uz dodatno slobodno bacanje (74:79), a onda i Miler (76:79).

Na 2:15 pre kraja sjajnu trojku sa osam metara je pogodio Vil Čeri, dok je na drugoj strani promašio Andrić (82:76). Roko Leni Ukić je stigao do svog 23 poena na meču, uzvratio je Gos dva puta, ali je precizan bio i Musa 88:80.

What a way to start your #ABALiga season! @PartizanBC young gun Nikola Tanasković introduces himself with a HAMMER! pic.twitter.com/J7TWDHjeH6

Partizan posle deset kola ima polovičan učinak u regionalnom takmičenju (5-5), dok je hrvatski tim treći na tabeli sa sedam pobeda i tri poraza.

Trener crno-belih Miroslav Nikolić na ovom meču zbog povrede ne može da računa na odličnog šutera Vanju Marinkovića, dok su posle oporavka roviti Novica Veličković i Najdžel Vilijams-Gos.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.