Novi plejmejker Partizana postaje - Ukrajinac

Izvor: Mondo, 22.Avg.2019, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi plejmejker Partizana postaje - Ukrajinac

Prema nezvaničnim informacijama iz Ukrajine, Kori Volden će kao naturalizovan igrač nastupati za reprezentaciju te istočnoevropske zemlje.

Amerikanac Kori Volden (27 godina, 188 cm), od ovog leta plejmejker Partizana, igraće za reprezentaciju Ukrajine, počev od februara 2020. i starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Ukrajinski portal "Basket planet" saznaje da je Volden bio prva želja selektora Ainarsa Bagackisa i da je dao pristanak da nastupa za Ukrajinu, pa sada dogovor samo treba da se formalizuje izradom neophodnih dokumenata.

On je prethodne dve sezone proveo u izraelskom Hapoel Holonu, gde je 2018/19 imao proseke od 18,4 poena i 5,0 asistencija u domaćoj ligi, odnosno 13,8 poena i 4,0 asistencija u FIBA Ligi šampiona.

Doprineo je osvajanju nacionalnog Kupa i dobio MVP nagradu za partije u prvenstvu Izraela.

Za Ukrajinu su kao naturalizovani igrači ranije nastupali Stiven Bert, Puh Džeter (kada su pod vođstvom Majka Fratela bili šesti na Eurobasketu u Sloveniji 2013) i Džerom Rendl.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Partizanov Amerikanac postaje Ukrajinac?

Izvor: B92, 22.Avg.2019

Novi košarkaš Partizana Kori Volden bi uskoro mogao da dobije državljanstvo Ukrajine, prenose tamošnji mediji...Kako se navodi, selektor Ainars Bagackis je zahtevao od Košarkaškog saveza Ukrajine da obezbedi pasoš 27-godišnjem plejmejkeru...Volden je navodno prihvatio da dobije novo košarkaško...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.