Novi detalji - koverta s novcem, čovek s poternice; saradnik Velje Nevolje bio s dva državna tužioca

Izvor: B92, 05.Feb.2021, 17:06

Novi detalji - koverta s novcem, čovek s poternice; saradnik Velje Nevolje bio s dva državna tužioca

Danas je u Pančevu, u društvu dva državna tužioca, uhapšen Miloš Đukanović iz Pančeva, navijač Partizana blizak Veljku Belivuku, saznaje B92.net.

Đukanović se u trenutku hapšenja nalazio u društvu Tome Zorića, člana Državnog veća tužilaca, i Milice Ljubičić, zamenice drugog osnovnog javnog tužioca.

Kako B92.net saznaje, neposredno pre sastanka sa Tomom Zorićem, sekretarom Državnog veća tužilaca, Miloš Đukanović je uzeo kovertu sa novcem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Filipa Stojića, rođenog brata Strahinje Stojića, lica za kojim je raspisana poternica zbog pokušaja ubistva i trenutno se nalazi u bekstvu.

Zorić je potvrdio da se hapšenje Đukanovića se dogodilo pred njim, međutim on ističe da mladića poznaje jer mu izdaje stan.

"Milošu Đukanoviću izdajem stan. Bio sam s Milicom na kafi posle posla kada sam se usput našao sa Đukanovićem da uzmem račune. U tom trenutku je prišla policija i priveli su ga", kazao je Zorić za Blic.

Takođe u Pančevu su privedene dve osobe bliske kriminalnom klanu Velje Nevolje i Marka Miljkovića Mareta.

U pitanju su Predrag Janković, poznatiji kao Pesko, i Marko Milosavljević, javnosti poznat pod nadimkom Bojke.

Janković i Milosavljević su produžene ruke Belivuka.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativnom agencijom saopštilo je da je pokrenulo snažan odgovor kriminalnim grupama koje pokušavaju da nametnu svoja kriminalna pravila i sistem vrednosti našem društvu.

"Analiza, planiranje i izvršenje odgovora države na organizovani kriminal nije započeto ni juče, ni slučajno. Tužioci, policajci i službenici bezbednosti su već duže vreme na ovom zadatku, kome su pristupili temeljno i krajnje ozbiljno. Prvi rezultati su jasno vidljivi. Biće ih još", navodi se u saopštenju.

Ističe se da mora biti kristalno jasno da "kriminal, kriminalci i kriminalne grupe nemaju mesta u našem društvu i državi".

"Javno tužilaštvo će iskoristiti svako zakonsko ovlašćenje da ih spreči u njihovim kriminalnim namerama. Svi naši kapaciteti, i ljudski i materijalni, su usmereni samo u jednom pravcu: krivičnom gonjenju kriminalaca i njihovih grupa i staranju da budu osuđeni po zakonu. Naša odlučnost je neumoljiva i jasna", zaključuje se u saopštenju republičkog javnog tužioca.

Podsetimo, u opsežnoj akciji bezbednosnih snaga juče i tokom noći uhapšeno je više osoba bliskih Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja.

On se sumnjiči za najteža krivična dela - ubistva, otmice i trgovinu drogom, kao i iznude.

O tome je juče govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je kazao da niko nije jači od države, te da će se obračunati sa svima koji vrše krivična dela.

"Ovo je veliki udarac za mafiju i organizovani kriminal", poručio je Vučić. Pohvalio je sve koji su učestvovali u toj akciji i istakao da to za njih nije bio nimalo jednostavan zadatak, jer su "na kocku" stavili i svoju bezbednost i bezbednost svojih porodica za sigurnost građana Srbije.

U vikendici u Vrčinu nadomak Beograda, koju je koristio Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja i njegova kriminalna grupa pronađeni su konkretni materijalni dokazi koji svedoče o počinjenim teškim krivičnim delima, saznaje "Blic". U vikendici su pronađeni tragovi krvi i popularnog higijenskog sredstva za pranje i dezinfekciju.

Tragovi krvi pronađeni su unutar objekta, a nadomak vikendice u dvorištu mesto gde su ostali tragovi spaljivanja. Kako saznajemo, tragovi spaljivanja su direktno na zemlji.

Iako su očigledno članovi organizovane kriminalne grupe Belivuka i njegove desne ruke Marka Miljkovića Mareta, 'čistili' za sobom, izvor "Blica" navodi da je pronađeno obilje dokaza za skidanje tragova. Kako sada stvari stoje, ova vikendica koristila je Belivuku i Miljkoviću za izvršenje krivičnih dela. Nije poznato da li je i jedina.

Za sada nema zvanične potvrde, ali se sumnja da su u ovaj objekat dovodili lica koja su otimali. Tu ih mučili, a potom i ubijali. Osim pronađenih dokaza spaljivanja, među pretpostavkama je da su za potpuno nestajanje otetih lica, koristili i kiselinu koja bi topila tela. Međutim, ovaj 'kolumbijski metod' još nisu potvrdili istražni organi. Belivuk i Miljković su zidali na Zvezdari i kako se navodi u Pančevu, pa niko ne isključuje mogućnost da su žrtve možda ugrađivali u temelje!

Istražni organi tek treba da utvrde da li pronađeni tragovi vode do nestalih lica čije se otmice, a potom najverovatnije i ubistva vezuju za Belivuka i njegovu grupu ili će tragovi odvesti do nekih drugih žrtava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VELJIN PAJTOS UHAPŠEN U DRUŠTVU TUŽIOCA TOME ZORIĆA I MILICE LJUBIČIĆ: Navijač Partizana Miloš Đukanović priveden u Pančevu

Izvor: Kurir, 05.Feb.2021

Danas je u Pančevu u društvu dva državna tužioca, uhapšen Miloš Đukanović iz Pančeva, navijač Partizana blizak Velji Nevolji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.