Nova misija orlića i OPET je tu Pecarski

Izvor: Mondo, 11.Jul.2019, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova misija "orlića" i OPET je tu Pecarski

Košarkaš Partizana samo četiri dana po završetku U-19 Svetskog prvenstva otputovao sa mladom reprezentacijom na Eurobasket u Tel Avivu.

Mlada reprezentacija Srbije, igrači rođeni 1999. godine i mlađi, otputovala je danas na Evropsko prvenstvo koje se od 13. do 21. jula održava u Tel Avivu. Izabranici selektora Olivera Popovića pripremali su se za ovo takmičenje mesec dana, a glavna provera >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bilo im je učešće na prestižnom turniru “Turgut Atakol” u Istanbulu na kome su zauzeli drugo mesto. Srbija će na šampionatu u Tel Avivu igrati u grupi “B” sa domaćinom Izraelom, Ukrajinom i Italijom.

– Iza igrača je duga i naporna sezona, a pripremni period za Evropsko prvenstvo je bio kratak. Neki su imali i problema sa povredama, tako da smo imali zadatak da ih istovremeno oporavimo i pripremimo za nova iskušenja. Uradili smo dosta toga u ovih mesec dana. Odigrali smo dve utakmicu u Vršcu protiv Francuske, učestvovali na turniru u Turskoj, gde smo osvojili drugo mesto iako smo jedini vodili računa o raspodeli minutaže – ističe Popović.

Selektor našeg mladog tima očekuje veoma izjednačen šampionat u Tel Avivu:

– Ima bar šest-sedam favorita za medalje. Domaćin ima odličan tim koji brani titulu. Selekcija Turske je najduže na okupu, pripremaju se više od tri meseca. Odlični su Litvanci, Francuzi, Španci…Na ovakvim turnirima uvek su moguća i iznenađenja. Obaveza svake selekcija Srbije je da se bori za najviši plasman. Ni mi ne bežimo od toga. Međutim, još je rano baviti se prognozama. Videćemo kakav će biti žreb kad dođe do ukrštanja u nokaut fazi. Zato idemo od utakmice do utakmice. Zbog toga smo prevashodno fokusirani na premijerni meč sa selekcijom Izraela.

Naš mladi tim biće jači za Marka Pecarskog koji se priključio dva dana pre polaska na šampionat:

– Ova generacija je deficitarna sa visokim igačima. Zato smo priključili Pecarskog koji je igrao za U19 selekciju na Svetskom prvenstvu na Kritu. Želimo da nas krasi kolektivna igra, da budemo prepoznatljivi po čvrstoj odbrani iz koje ćemo moći da razvijemo kontre i dođemo do što više lakih poena. Očekujem pun doprinos svih 12 igrača, jer to jedini način da dođemo do ostvarenja naših ciljeva i visokog plasmana – zaključio je Oliver Popović, selektor U20 reprezentacije Srbije.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Izraelu predstavljati sledećih 12 igrača: Vuk Vulikić, Mihajlo Jovičić, Tadija Tadić, Vuk Đorđević, Aleksa Uskoković, Stefan Momirov, Ranko Simović, Andrija Marjanović, Nikola Mišković, Marko Pecarski, Aleksa Matić i Miloš Stajčić.

GRUPA B

13. jul: Srbija - Izrael 20.00

14. jul: Srbija - Ukrajina 15.00

15. jul: Srbija - Italija 17.15
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.