Nova Skupština: Vučelić predsednik Partizana do 2022! Formira se Senat

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Skupština: Vučelić predsednik Partizana do 2022! Formira se Senat

Broj delegata sa 65 smanjen na 45 zbog efikasnijeg rada, Vazura ostaje generalni direktor, Vuletiću novi mandat

Posle burnog perioda, na snazi godinu i po dana - koliko je proteklo od abdikacije Zorana Popovića - Partizan bi trebalo, makar formalno, da uplovi u mirnu luku. Crno-beli će u petak dobiti novu Skupštinu, na njoj i nove organe kluba, čiji će mandatni period biti oročen na pet godina.

To znači da bi novo rukovostvo Parnog valjka >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trebalo da utone u unutrašnji mir, kakav nije postojao od decembra 2015, jer će izborom organa kluba biti stavljena tačka na obračun sa opozicijom, za koju se verovalo da ima ambicije da preuzme glavne pozicije u Humskoj 1.

Postojeći organi vlasti biće najpre razrešeni dužnosti, počev od predsednika, generalnog direktora, Upravnog odbora i Nadzornog odbora. Razlog je taj što će novi mandat Skupštine da izabere nove članove na period od 2017. do 2022. Posledično tome, na nekoliko minuta, dok se proces ne završi, Partizan će biti bez bilo kog operativnog organa vlasti, izuzev Skupštine“, objasnio je za MOZZART Sport Vladimir Vuletić, aktuelni potpredsednik crno-belih, uoči skupa zakazanog za petak od 14.00 u „Zemunelu“.

Sastav Skupštine ukazuje to da velikih kadrovskih promena u upravljanju klubom neće biti. Na osnovu biografija ljudi koji odlučuju i toga kako su se u prošlosti izjašnjavali na skupštinskim sednicama, može se sa velikom sigurnošću reći da će Milorad Vučelić ostati predsednik, Vladimir Vuletić potpredsednik, a Miloš Vazura generalni direktor. Jedino su moguće minimalne promene u sastavu Upravnog odbora. Proceduralno, svi će sutra biti razrešeni dužnosti, a odmah zatim izabrani na novi petogodišnji mandat, što znači da će voditi klub od 2022.

Promena će biti u Nadzornom odboru, novi predsednik postaće advokat Miloš Kostić, a za nove članove tog tela kandidovani su i Veljko Delibašić i Mladen Nikolić.

Partizan je na sednici Upravnog odbora, 31. maja ove godine, odlučio da pokrene održavanje vanrednih izbora na svim nivoima i tom prilkom najpre je oformio Klupsku izbornu komisija (nju čine predsednik Milorad Vučelić, zamenik predsednika Goran Arnaut i članovi Miloš Vazura, Žarko Zečević i Vladimir Vuletić). Ovo telo je, na osnovu statutarnih odredbi, „prečešljalo“ predloge za nove članove Skupštine, s tim da je broj delegata sa dosadašnjih 65 smanjen na 41.

Svaka od 78 pristiglih kandidatura bila je snabdevena neophodnom dokumentacijom i dokazom o aktivnom članstvom u Partizanu. Članstvo podrazumeva da je u odgovarajućem vremenskom intervalu uplaćena članarina od svega 300 dinara na godišnjem nivou“, dodao je Vuletić, što praktično znači da je svako ko je na vreme platio pomenuti iznos stekao pravo da bude biran u skupštinsko članstvo.

U Skupštini će biti manje delegata nego dosad. Zašto?

„Klubovi u okruženju, čak i veliki evropski, uopšte nemaju brojne Skupštine. Na primer, i Crvena zvezda je sa 150 dosadašnjih članova smanjila broj na 70. Opšti je stav da bi Skupština trebalo da bude operativnije, efikasnije i lako sazivano telo. Još nešto: dosad smo imali neke članove samo na papiru, nisu se pojavljivali na Skupštini, poput Vlada Divca ili Radomira Antića. Često nisu u Srbij, samim tim ni u mogućnosti da prisustvuju skupovima“.

Na sajtu Partizana osvanula su imena izabranih delegata nove Skupštine. Njih 41.

Ovo je nulta tačka, u kojoj je, po novom Statutu, Klupska izborna komisija bila nadležna da izabere prvi saziv Skupštine. Za pet godina ona će samo predložiti budući saziv, što znači da će ovaj saziv Skupštine izabrati sledeći“, pojasnio je Vladimir Vuletić, aktuelni i po svemu sudeći budući potpredsednik crno-belih.

MIJAT, DIVAC, TOLE... NEMA MESTA ZA ĐURIĆA I POPOVIĆA

Partizan će u petak osim Skupštine dobiti i Upravni odbor na novi period do juna 2022, a to telo će na prvoj sednici oformiti još jedno.

Želja nam je da snage Partizana sabiramo, ne da ih oduzimamo. U planu je formiranje Senata, čiji bi članovi postali najugledniji i najeminentniji partizanovci. Njihov glas će moći da se čuje na Skupštini, učestvovaće u njenom radu, a neće imati pravo glasa. Senat će imati savetodavnu ulogu“, pojasnio je Vuletić.

Sentorska mesta biće ponuđena, između ostalog, Predragu Mijatoviću, Vladu Divcu, Tomislavu Karadžiću, Svetoliku Kostandinoviću, Nenadu Popoviću... Ne i Draganu Đuriću (kao osuđenom licu, protivno Statutu) ili Zoranu Popoviću (isključenom iz članstva).

(FOTO: Star sport, MN Press)
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Vučelić smenjen u 14.09, postavljen u 14.13! Vladaće Paritzanom još pet godina: Sad je lako, nikad nećemo biti poniženi

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2017, 14:29

Na vanrednom zasedanju Skupštine, za samo 21 minut, izabran novi Upravni odbor sa još jednim članom, novi mandat dobili Miloš Vazura i Vladimir Vuletić..Ništa novo, ništa neočekivano.Baš suprotno, kao što je najavljeno i kao što se pretpostavljalo, Milorad Vučelić ostaje predsednik Partizana!..S...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.