Nisu bili penali za Partizan VIDEO

Izvor: B92, 17.Maj.2022, 22:59

"Nisu bili penali za Partizan" VIDEO

Sudijski analitičar Zdravko Jokić analizirao je sporne situacije iz pretposlednjeg kola ovosezonske Linglong Superlige Srbije.

Ponovo se podigla prašina zbog pojedinih sudijskih odluka, pa je Partizan reagovao saopštenjem na situaciju iz Kruševca i utakmice između Napretka i Crvene zvezde, dok iz Ljutice Bogdana nije bilo "odgovora" zbog penala dosuđenih za crno-bele na "krovu".

Upravo je na tom meču, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakao je Jokić, došlo do dve grube greške sudije Srđana Jovanovića jer, prema njegovom mišljenju, nije bilo elemenata ni za jedan od dva dosuđena penala.

"Videćemo da se radi o momentu unutar šesnaesterca. Leva ruka se nalazi na dresu, drži za dres kratko, položaj sudije je... Pitanje je da li je on belog igrača video šta se dešava. Mi savetujemo sudije da uvek budu levo ili desno, da mogu jasno da vide ako ima povlačenja. Igrač Voždovca za dres drži igrača. Verovatno sudija nije mogao da vidi ceo slučaj i da proceni intenzitet. Mislim da ovaj kontakt nije bio za kazneni udarac. VAR soba se ne meša u intenzitet ovde", rekao je Jokić gostujući na TV "ArenaSport".

Potom se osvrnuo i na drugi dosuđeni kazneni udarac, kada je lopta pogodila u ruku defanzivca Voždovca.

"Ukoliko se lopta odbije od igrača koji je blizu drugog igrača, odbije se od tela glave ili stopala, na ruku igrača, onda nema prekršaja. Znači nema namere. Ne može se nikako proceniti da je namerno. Ni ovde nije trebalo suditi jedanaesterac", poručio je Zdravko Jokić.

Kada je reč o meču pod Bagdalom, Jokić smatra da nije bilo elemenata za jedanaesterac ni u situaciji kada je Katai fauliran, ali ni kada je Krunić loptom pogodio Erakovića u ruku.

"Ovde u ovoj situaciji mislim da nije za kazneni udarac, jer igrač u crvenom drži nogu na zemlju. Katai ulazi u njega i preko njegove noge, i svojim kretanjem je povlači. Sudija je bio izvanredno postavljen, a noga igrača je statična. Žuti karton treba da dobije igrač Zvezde, Ivanić, zbog načina protestovanja, odmahivanje prema sudiji. Omalovažavanje njegove odluke", jasan je Jokić.

Igranje rukom Erakovića?

"Eraković sklanja, on vuče ruku prema telu, ne štiti prostor i ne pravi telo većim. Tako da on želi da to izbegne. Da je raširio ovaj lakat levo, onda bi štitio prostor. Znači dobra procena sudije da nema namere igranja rukom".

Jokić je potvrdio da je gol Zvezde opravdano poništen dok je El Fardu Ben iz nedozvoljene pozicije ometao golmana "čarapana".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.