Nišlije poražene u finalu ragbi Kupa

Izvor: JužneVesti.com, 11.Maj.2021, 11:45

Nišlije poražene u finalu ragbi Kupa

Ragbisti niškog Radničkog poraženi su u finalu Kupa Srbije protiv ekipe Partizana sa 80-8 (40-4) u susretu odigranom na stadionu FK "Heroj Polet" u Jajincima. Ovo je prvi trofej Partizanu u ovom takmičenju od 2017. godine, kada su prvi put osvojili Kup.

Do pobede i drugog trofeja u ovom takmičenju je Partizan došao lakše od očekivanog. Obe ekipe nastupile su bez nekoliko standardnih prvotimaca, ali izostanak Manojlovića, Kušića, Nanadovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Abidinovića bio je mnogo manji hendikep za Partizan, nego neigranje Kostića, Ilića, Mitića, Šćepanovića, Stamenkovića za “Čekićare” iz Niša.

Nišlije su nešto jači otpor pružile samo u prvih 20 minuta, a zatim su crno-beli preuzeli stvari u svoje ruke i stigli do najubedljivijeg trijumfa u istoriji finala Kupa Srbije.

Partizan je postigao 14 eseja, od kojih je Džavid Jašari čak 12 uspešno pretvorio i svom timu doneo 24 poena, što ga čini najefikasnijim akterom finalne utakmice. U redovima Partizana za prvi tim debitovao je mladi Uroš Ilić i u svom prvom nastupu postigao esej. Pored Ilića, istakli su se Milutinović, Pavlović, Tomica Stojiljković, Stevan Stevanović, kao i kapiten Dragan Janković.

Kod Radničkog pohvale zaslužuju Jović, Arsić, Đuk i kapiten Lazar Živković, koji je za Južne vesti izneo utiske nakon poraza njegove ekipe.

Partizan je u ovom finalu bio izraziti favorit. Oni su dve godine bez poraza, ali nas raduje činjenica da smo i ove godine igrali finale najstarijeg ragbi takmičenja u Srbiji. Okrećemo se sada prvenstvu, gde nas već u nedelju, 16. maja, očekuje veoma bitna utakmica protiv Radničkog sa Novog Beograda. U slučaju pobede, učvrstićemo se na trećem mestu prvenstva, što je bio i cilj na startu sezone - zaključio je Živković.

Partizanu je ovo drugi trofej u sezoni, jer su na samom startu osvojili i Super Kup Srbije, po prvi put u svojoj istoriji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.