Nikolić: Sve što se kaže i uradi u derbiju je u žaru borbe

Izvor: B92, 03.Mar.2019, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Sve što se kaže i uradi u derbiju je u žaru borbe

Fudbaler Partizana Nemanja Nikolić ocenio je da njegova ekipa iz utakmice u utakmicu pokazuje kvalitet

Nikolić je rekao da je derbi protiv Crvene zvezde bio pun tenzije, a da je sve što se kaže i uradi na terenu u žaru borbe, jer nema veće utakmice od one sa "večitim" rivalom.

"Bilo smo mnogo bolji protivnik u prvom poluvremenu. Možda smo to mogli krunisati još jednim golom. U drugom poluvremenu je inicijativu preuzeo protivnik. Ono što je najvažnije je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Partizan pokazuje iz utakmice u utakmicu da je pravi i da je na dobrom putu. Igramo od priprema i bez Markovića, Pantića, otišao je i Marko Janković, ali smo se uzdigli", rekao je Nikolić za klupski sajt.

Fudbaleri Partizana odigrali su na stadionu "Rajko Mitić" nerešeno 1:1 protiv Crvene zvezde, u 159. "večitom" derbiju. Nikolić je postigao gol za Partizan, a sa druge strane strelac je bio Milan Pavkov.

"Mislim da smo vratili i veru publici iako smo uvek govorili da je potrebno vreme i strpljenje za neke stvari. Uostalom, svi su gledali derbi juče kao i prve dve prvenstvene utakmice", dodao je Nikolić.

On je gol u derbiju posvetio prijatelju Dušanu Odži, koji je nedavno preminuo usled teške bolesti.



"Bio mi je ne samo veliki prijatelj, već pre svega velika podrška kada sam sa 17, 18 godina u Crnoj Gori napravio prve fudbalske korake. Veoma mi je teško zbog tog gubitka i zato ovaj gol posvećujem upravo njemu",
dodao je Nikolić.

Nikolić je naveo da je utakmica donela mnogo tenzije i pritiska i da se sve to prenelo na teren.



"Mnogo faulova, prekida igre, ne previše lepog fudbala, okarakterisalo je i ovaj derbi. Taj 'rat' na terenu se vodi svih 90 minuta srčano, sa puno adrenalina i tenzije u borbi za gol i svoju ekipu i tu treba da se završi i ostane. Sve što se tada kaže i uradi je u žaru borbe, jer nema veće utakmice od derbija za navijače, bez obzira što nas već u sredu očekuje još teža"
.

Partizan će u sredu igrati na svom terenu protiv drugoplasiranog Radničkog, za kojim zaostaje osam bodova.



"Utakmica u sredu će biti veoma teška, jer znamo kolika je važnost zbog rasporeda na tabeli. Kompletna njihova ekipa će doći maksimalno motivisana i pokušaće da iskoriste i to što smo malo ispražnjeni posle derbija. Zato pozivam navijače da dođu na stadion i da nam pomognu da svaku sledeću utakmicu dobijemo i poguraju nas kada treba",
rekao je Nikolić.

U derbiju je umesto povređenog Svetozara Markovića igrao 17-godšinji Strahinja Pavlović.



"U ovakvim utakmicama se ili igrački rodiš ili te sahrane. Svi smo ponosni na njega, jer je junački izdržao i pritisak i duele sa iskusnim protivničkim igračima. Malo nas je poremetio njegov karton u 16. minutu, jer smo svi morali da budemo obazriviji, a posebno on, da ne bi dobio isključenje. Imali smo mnogo igrača sa kartonima, malo nas je i to kočilo da se dodatno razmašemo",
rekao je Nikolić.

Nikolić je zahvalio navijačima Partizana, koji su pohvalili njegov nastup u "večitom" derbiju.



"Zahvaljujem svima, s tim što bih bio srećniji da smo pobedili. Mislim da se vidi da smo svi, saigrači i ja, ušli drugačiji u prolećnu sezonu, prošli smo pripreme sa trenerom, duže smo zajedno. Najvažnije za jednu ekipu je da bude duže na okupu".


Upitan šta je ekipi rekao trener Zoran Mirković pred utakmicu, Nikolić je odgovorio: "Da budemo hrabri, da se ničega ne plašimo i da pokažemo ono što znamo, što se i videlo na terenu. I najvažnije, naravno, da uživamo u fudbalu".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.