Nikolić: Svaki dan pričam Džigiju da se ne zadovoljava svojom igrom, nego da bude lider Partizana

Izvor: MozzartSport.com, 10.Mar.2015, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Svaki dan pričam Džigiju da se ne zadovoljava svojom igrom, nego da bude lider Partizana

"Gotovo je sa neprirodnim stanjem, zna se gde je mesto treneru", kaže šef struke crno-belih kome u sredu ističe tromesečna suspenzija vođenja ekipe

Jedna pobeda menja sve. Parnom valjku je očito bila dovoljna tek malo brža vožnja nego inače da konačno jednu etapu superligaške trke završni neokrnjen. Iz trećeg prolećnog pokušaja, na "pisti" gde je u prošlosti umeo da prokliza, vratio se na trijumfalnu stazu i nagovestio da bi u narednim trkama sa konkurencijom mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da opravda jesenas stečen epitet najbržeg vozila u Srbiji.

Os sledeće trke biće još jači, pošto se za komande vraća Marko Nikolić, kome u sredu 11. marta ističe tromesečna suspenzija, pa će u subotu sa uobičajenog mesta predvoditi Partizan u utakmici protiv bivšeg kluba, Rada.

"Gotovo je sa neprirodnim stanjem. Na temu moje zabrane vođenja ekipe sve je rečeno, ali, došao je i tome kraj. Zna se gde mi je mesto, u subotu se vraćam na normalnu poziciju. Meni najviše odgovara kad sam na klupi ili pored njega, a ako i igrači reaguju na isti način tim bolje za mene i za njih. I za Partizan", poručuje Nikolić u razgovoru za MOZZART Sport.

Njegovo zadovoljstvo je veće usled činjenice da su crno-beli pre tri dana zabeležili prvu "trojku" u 2015. i prekinuli niz remija kojim su pretili da dodatno okrune bodovnu prednost s kraja prvog dela prvenstva.

"Partizan igra sve bolje, broj kvalitetnih minuta se povećava, a onaj u kojima imamo prazan hod smanjuje. To je prirodno, imajući u vidu kadrovske promene koje su nas zadesile zimus. Analiza utakmice sa Donjim Sremom pokazala je da je pred kraj prvog poluvremena odnos u posedu lopte, izražen u procentima, bio 82:18. Ono što me više raduje je da smo iz poseda razvijali kvalitetne akcije, bili non-stop opasni, na kraju dali i gol. U drugom poluvremenu još jedan..."

Ali...

"Ono što nije valjalo jeste da smo iz mirne utakmice uveli sebe u nervozu. Bespotrebno. A nije prvi put da nam se tako nešto događa. Srećom, za razliku od prethodnih sličnih primera, igrači su izgarali do kraja, pokazali frenetičnu borbenost i zaslužili tri boda. Na taj način moraćemo da se ponašamo i u budućnosti, jer nas čeka ogroman posao do kraja sezone. To što smo pobedili jednu utakmicu ne znači da smo osvojili trofej".

Na stadionu Karađorđe Nikolić je ostao dosledan formaciji sa samo jednim špicem, ali uprkos pojedinim izlivima navijačkog nezadovoljstva, nije menjao Nemanju Kojića, koji mu se na poverenju odužio na najbolji način. Strateg crno-belih, ipak, kaže da "devetka" crno-belih ne zaslužuje aplauze samo zbog dva gola.

"Naprotiv. Nemanja je pokazao kvaltet više, jer je igrao za tim. Pogledajte samo koliko je lopti zadržao, odigrao na stranu, što pokazuje da nam se napadi sa njim ne prekidaju. Za to požrtvovanje nagrađen je golovima kojima je zbacio ogroman psihološki teret, ali i pokazao sa može da bude oslonac Partizana".

Bez obzira na Kojićev golgeterski bljesak, opšti je utisak da jedan drugi fudbaler Partizana zaslužuje pohvale za učinak u prva tri kola. Reč je o Nikoli Ninkoviću, koji je na svakoj utakmici prolećne sezone bio konkretan (gol Voždovcu, asistenija protiv Donjeg Srema, stativa na utakmici sa Radničkim), pa su njegove igre oživele temu može li da opravda davno proklamovan status bisera srpskog fudbala, za koga su pričali da je u mlađim kategorijama bio bolji od Lazara Markovića i Aleksandra Mitrovića, ispisnika iz generacije 1994.

"Uspon njegove forme je sve samo ne slučajnost. Podsetiću da je na vrlo dobar način završio jesenji deo sezone, ali i otkriću da sa Džigijem praktično svakodnevno razgovaram pre i(li) posle treninga. Predočio sam mu da je, sticajem okolnosti, usled kadrovskih promena, na njemu sad veća odgovornost nego ranije i da ne sme da se zadovolji isključivo svojom igrom. Ninkovićeve partije moraju da budu kvalitetne, ne da se dopadnu njemu, nego da budu u funkciji kvaliteta ekipe. Rekao sam mu da mora da bude adut, oslonac Partizana. Samo, neću da ga hvalim, jer znam da može i više i bolje nego što je do sad pokazao", dopunio je Marko Nikolić.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.