Nikolić: Nema favorita, derbi ne rešava prvenstvo

Izvor: RTS, 17.Okt.2014, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Nema favorita, derbi ne rešava prvenstvo

Izjave aktera uoči fudbalskog večitog derbija uvek su obavijene kurtoazijom i oprezom. Pa tako je i sada. Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da su šanse u derbiju uvek podjednake i da sutrašnji 147. prvenstveni duel sa Crvenom zvezdom neće rešiti prvenstvo.

"Dobro smo se pripremili za derbi, iskoristili smo pauzu da odmorimo igrače, radujemo se utakmici u kojoj nema favorita, uostalom u derbiju ga nikada nije ni bilo. Ukoliko moji igrači zadrže dosadašnju glad za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobedama, možemo da se nadamo povoljnom rezultatu", istakao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, ključ na putu do trijumfa je velika želja, koja je krasila ekipu od početka sezone.

"Derbi je najveći praznik našeg fudbala, želimo da odigramo kvalitetno, uvažavamo Crvenu zvezdu, ali me jedino zanima igra Partizana. Ovaj derbi ne odlučuje ništa, tek smo na trećini prvenstva i sve je moguće", naveo je on.

Nikolić je istakao da crno-beli neće kalkulisati, ali i da ne bi prihvatio nerešen rezultat.

"Bilo ko da je na suprotnoj strani idemo na pobedu, moramo da verujemo u sebe, pošto samo šampioni tako razmišljaju. Derbi bi, kao i uvek, mogao da odluči neki sitan detalj. Zvezda ima kvalitetan tim, spoj mladosti i iskustva, poseban njihov kvalitet je agresivnost", zaključio je Nikolić.

Duel Partizana i Crvene zvezde, derbi meč 9. kola Superlige, igra se sutra od 19 sati na stadionu u Humskoj.

APEL

Uprava Fudbalskog kluba Partizan apelovala je na navijače da se fer i korektno ponašaju uoči i tokom 147. derbija između Partizana i Crvene zvezde.

"Pred nama je 147. večiti derbi koji će, pored tradicionalnih navijačkih tenzija i strasti, biti pod posebnom lupom zbog nedavnih incidenata na utakmici Srbija – Albanija", kaže se u saopštenju Uprave FK Partizan.

"Dokažimo da najvažnija utakmica srpskog fudbala može da protekne u fer i sportskom navijanju, i da bezbednost aktera i gledalaca ni na koji način nije ugrožena a neće ni biti. Prepustimo fudbalerima da na terenu reše ko je bolji u ovom trenutku, nemojmo se nadmetati u nasilju, prostaklucima i primitivizmu, takvo ponašanje nije primereno tradicijama i vrednostima našeg naroda, to nismo mi", ističe se u saopštenju Partizana, ali i dodatno upozorava.

"Apelujemo na gledaoce da sačuvaju mir i dostojanstvo, da se posvete isključivo bodrenju svog omiljenog kluba. Bilo kakvim političkim porukama i parolama nije mesto na sportskim borilištima", ističe se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.