Nikolić: Guram decu, to mi je obaveza

Izvor: Mondo, 21.Sep.2017, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: "Guram" decu, to mi je obaveza

Trener Partizana u četvrtak je napustio teren dvorane "Topolice" mnogo raspoloženiji nego prethodne večeri.

Miroslav Nikolić se posle poraza od Mornara požalio da je morao da prilagođava taktiku tokom utakmice, pošto stručni štab nije bio u prilici da skautira domaću ekipu.

U meču za plasman od 5. do 8. mesta na ABA Superkupu, protiv Cibone (83:76), njegova ekipa je bila spremnija za protivnika.

"Prva utakmica je uvek teška, bilo da je reč o turniru >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ili o takmičenju. Kasno sam se priključio ekipi, ali danas je bio dobar protok lopte, bolja, kvalitetnija odbrana, nismo izgubili mnogo lopti, tako da sam zadovoljan", rekao je Nikolić za TV Arena sport.

Doskorašnji junior, plejmejker Tadija Tadić, bio je u prvoj petorci, dok je Marko Pecarski izrastao u jednog od najzaslužnijih za pobedu.

"Moja je obaveza da guram ovu decu, Pecarskog i Tadića, koji su 2000. godište. Mnogo mi je važno da oni polako ulaze u igru, pa ćemo videti koliku će minutažu da zasluže", prokomentarisao je popularni Muta.

Ekipi će se uskoro priključiti drugi Amerikanac na poziciji plejmejkera Patrik Miler, a nije isključeno da Partizan dovede još neko pojačanje.

"Videćemo kako će da se pokažu ove dve naše 'petice', neću da gubim vreme...", odgovorio je Nikolić, misleći na Obrada Tomića i Đoku Šalića.

"Uz forsiranje mladih moram da imam bar tri iskusna igrača, koji će da nose igru, pa da uz to napravimo igrača koji će za dve-tri godine da dođe i do 'A' reprezentacije".

Partizan će se u Baru sastati još sa Igokeom, u subotu u meču za peto mesto. U utorak u Beogradu gostuje Fenerbahče, a narednog petka gostovanjem MZT Skoplju crno-beli će početi novi ciklus ABA lige.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.