Izvor: MVP.rs, 17.Avg.2015, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikada slabiji Partizan počeo pripreme

Crno-beli su se okupili u dvorani "Pionir".

"Parni valjak" je krenuo sa pripremama za narednu takmičarsku godinu. U hali "Pionir" pojavila su se, pored malobrojnih starosedelaca, neka nova lica. Duško Vujošević, koji još nije potpisao novi ugovor, je na raspolaganju imao 16 igrača, od toga sedam prošlogodišnjih prvotimaca, jednog novog igrača, dvojicu pridruženih iz juniorskog tima i pet igrača koji treba da se izbore za mesto i ugovor sa Partizanom. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs <<

Na početku priprema crno-belih u "Pionir"-u pojavili su se: Milenko Tepić, Petar Aranitović, Vanja Marinković, Mihajlo Andrić, Janis Kuzeloglu, Miloš Glišić, Andreja Milutinović, Božo Đumić i jedino pojačanje ovog leta, Miloš Koprivica. Pod ugovorom sa Partizanom je i Edo Murić, koji je opravdano bio odsutan zbog oporavka nakon operacije ramena. Timu su priključeni juniori Nikola Tanasković i Aleksa Ilkić.

Igrači koji će biti na probi narednih dana su: Nikola Silađi, Nikola Lučić, Martin Matović, Pavle Reljić i Ognjen Rebić. Najzvučnija imena među potencijalnim pojačanjima su Nikola Silađi (23, 205) i Pavle Reljić (22, 194). Silađi je ponikao u FMP-u, a branio je još boje BKK Radničkog, Vršca i Gaz Metana u prethodnoj sezoni. Na 21 meču za ovu ekipu beležio je 8.6 poena i 3.4 skokova. Pokriva pozicije "četiri" i "pet". Sa druge strane, Reljić može da igra kao plejmejker i bek. U dosadašnjem toku karijere nastupao je za Mega Vizuru, FMP i Tibmu. Na 24 meča u dresu rumunske ekipe prethodne sezone je beležio 9.9 poena, 2.5 uhvaćenih lopti i dve asistencije.

Kada su u pitanju oni anonimniji košarkaši. Ognjen Rebić je visok 203 centimetra i pokriva krilne pozicije. Studirao je na Univerzitetu Urbana, gde je prethodne sezone, kao senior, beležio pet poena, četiri skoka i tri asistencije. Martin Matović je krilni centar koji je prethodne sezone nastupao za Spartak iz Subotice. Na 19 mečeva Prve muške lige Srbije beležio je 3.4 poena za nešto više od 10 minuta igre. Na kraju, Nikola Lučić (18, 195) je crnogorski bek koji je prethodne dve godine proveo u Španiji. On je 2013. potpisao trogodišnji ugovor sa Bilbao Basketom, ali je dve godine proveo na pozajmicama. Prethodne sezone je nastupao za Mikeldi u četvrtom rangu takmičenja.

Ono što bi trebalo pomenuti je da Radoman Šćekić više nije kondicioni trener Partizana. Njegovu ulogu u narednoj sezoni obavljaće Zlatko Tešić, dugogodišnji član stručnog štaba kluba iz Humske.

Crno-beli će pripreme obaviti u Beogradu, a nakon mesec dana počeće i seriju provera forme na turnirima i prijateljski utakmicama širom Evrope. Prvo će učestvovati na turniru u Bratislavi, od 18. do 20. septembra, zajedno sa Cibonom, grčkom ekipom PAOK i domaćim Interom. Potom 23. septembra sledi put u Atinu na revijalnu utakmicu sa Panatinaikosom, a dva dana kasnije očekuje ih učešće na turniru u Nantu koji organizuje Toni Parker. Na turniru "Apart siti kup" nastupiće i Barselona, Asvel i Le Man.

(foto: KK Partizan NIS)
Pogledaj vesti o: Partizan,   Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.