Nikada ne bih igrao za Partizan, Dangi želim da izgubi od Zvezde

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 08:04

"Nikada ne bih igrao za Partizan, Dangi želim da izgubi od Zvezde"

Potpis Nemanje Dangubića za Partizan izazvao je veliku pažnju u srpskoj košarkaškoj javnosti, budući da je pune četiri godine nastupao za Crvenu zvezdu.

Na tu temu oglasio se i Čarls Dženkins, saigrač u crveno-belom timu iz tog perioda koji je nedavno potpisao za Olimpijakos.

Popularni "Đenka" istakao je da on nikada ne bi mogao da pređe u crno-beli tabor.

"Mogu da razumem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navijače, rivalstvo je veliko i ja ne bih mogao da igram za njih. Međutim, nije on izabrao Partizan ispred Zvezde. U ovakvoj situaciji sa koronavirusom i sa svim što se dešava možda nije imao mnogo opcija. Kao košarkaš želite da igrate i da zaradite novac za sebe i porodicu, uvek sam stavljao na prvo mesto porodicu. Danga mi je prijatelj, kada sam se mučio tokom sezone bio je uz mene, podržavao me je. Želim mu da igra dobro i naravno da gubi od Zvezde", rekao je Dženkins za "Večernje novosti".

Kada je reč o koronavirusu, on je prekinuo prethodnu sezonu u kojoj Crvena zvezda nije blistala.

"Želeo sam da završimo sezonu na parketu, bilo tu u junu ili kad god. Nisam se mentalno 'odjavio' kada sam stigao kući. Uvek sam bio realan, bila mi je ovo jedan od najgorih sezona u karijeri, ali nisam imao nameru da odustanem. Što se promena trenera tiče, jasno je da nije bilo lako. Svaki od njih je imao svoju filozofiju, imao određeno mišljenje o igračima, bilo je čudno".

Smatra da ni on, ali ni tim nisu igrali dobro, ali da bi u plej-ofu sve bilo moguće.

"Bilo je razočarenja, izgubili smo taj momenat od prošle godine, napravljen je odličan roster, tim za plasman u top 8 u Evroligi. Na papiru, jedan od najboljih sastava koji je Zvezda imala, ali je na terenu nedostajal konstantnost. Atmosfera u svlačionici je stvarno bila dobra, iako to po rezultatima nije u nekim momentima izgledalo. Bilo je grešaka, počinjali smo mečeve sa velikim zaostatkom ili bismo ispuštali vođstvo. Ja se lično nisam osećao potpuno prijatno, nisam pronalazio pravi ritam niti sam bio u zoni komfora, mada sam uveren da bismo u plej-ofu imali priliku da se iskupimo za sve, u doigravanju je uvek sve otvoreno".

Osvojio je dosta trofeja u Zvezdi, ali mu jedan veliki nedostaje i to mu je najveći cilj do kraja karijere.

"Moj najveći motiv sada je da do kraja karijere osvojim titulu u Evroligi. Ovo govorim za sebe, bez ikakvog pritiska na Olimpijakos. Trofeji su nešto čemu težim i to je ono što svi žele. Niko ne izlazi na teren reda radi kako bi se igrao, već da pobeđuje. Mogu da obećam publici da će dobiti nekoga ko se bori do poslednje sekunde i ko će uraditi sve za tim. Ne dolazim kao superstar, nego kao deo slagalice da bi igrači poput Papanikolaua i Spanulisa imali više vremena za odmor i za korišćenje svojih najvećih oružja. Uz to, isključio sam društvene mreže, kako ne bih gubio vreme na čitanje raznih kometnara, fokus je samo na terenu i na mom poslu. Grčka je odlična zemlja, želim da se dokažem i ostanem tamo malo duže", zaključio je Dženkins.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.