Nikad ne bih vodio Zvezdu i Partizan!

Izvor: Press, 05.Jun.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikad ne bih vodio Zvezdu i Partizan!

Moj klub je samo Vojvodina, a čak i da nema te prepreke, mnogima se ne bi svidelo da dođem na čelo večitih rivala. U srpskom fudbalu niko ne želi korenite promene i državu ne zanima kako funkcionišu i opstaju ostali klubovi
Predsednik Vojvodine Ratko Butorović rekao je da nikada ne bi pristao da bude na čelu Partizana ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Crvene zvezde! Osnovni razlog je što bi najpre morao da izvrši korenite promene, koje se verovatno nikome ne bi svidele, a drugi je činjenica da je u novosadsku „staru damu" već uložio veliki novac kako bi je vratio na stare staze.
Butorović je u intervjuu za Press istakao da će plodovi njegovog rada biti vidljivi tek u narednom periodu, jer Vojvodina poseduje više talenata nego kompletna Srbija, a sada je angažovala i najboljeg trenera u zemlji!

- Nikada ne bih bio predsednik Partizana ili Crvene zvezde, zato što je moj klub Vojvodina! Čak i da nije te prepreke, mnogima se ne bi svidelo da dođem na čelo tih klubova.
Zbog čega?
- Da biste uneli novine, da bi neki sistem počeo da funkcioniše drugačije, potrebno je da se izvrše korenite promene. Da li mislite da je iko u srpskom sportu spreman na tako nešto?! Državu i javnost generalno ne zanima kako funkcionišu ostali klubovi. Partizan i Crvena zvezda forsirani su u svim segmentima. Nijednom u prethodne tri godine nismo imali sastanak predstavnika svih klubova s predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem, gde bi se čuo i naš glas. Zbog toga smo s oduševljenjem prihvatili poslednje izjave Mlađana Dinkića o tome kako će se pomoći ostalim klubovima.
Šta Vojvodinu održava u životu?
- Ogroman rad i sopstveni novac koji sam uložio. Ne bih da potenciram taj podatak, ali ni da dozvolim da se zaboravi. Dosta je više savetnika i onih koji bi da ulažu sposobnost. Pustite savete, uložite neki dinar! Sve što je urađeno u Vojvodini poslednjih tri godine, sve je to vidljivo golim okom i ništa ne može da se sakrije. Hajde da vidimo ko u srpskom fudbalu ulaže svoj novac u klubove. Lako je doći u klub i zadužiti ga, dovesti ga na ivicu bankrota! Vojvodina sada ima uslove kakve nema 50 odsto klubova u Evropi! A svi klubovi u Srbiji kada se skupe nemaju talente kao što su Karan, Tadić, Medojević, Bilbija, Kataji, Miletić...
Znači li to da samo dobar trener nedostaje Vojvodini da napravi još veće uspehe?
- Potrošili smo čitavu sezonu tražeći najbolje rešenje. Našli smo ga po završetku iste, jer Zoran Milinković jeste najbolji trener u ligi. Njegove prethodnike nisam ja dovodio, već je sportski sektor imao odrešene ruke po tom pitanju. Ovog puta lično sam odabrao i angažovao šefa stručnog štaba! Imaće moju punu podršku i zato verujem u još bolje rezultate.
Hoćete li ponovo imati šampionske ambicije, iako se niste proslavili prošle sezone?
- Ni igranje u finalu Kupa nije mala stvar. Za 93 godine postojanja Vojvodina je odigrala dva finala Kupa, a onda je pod mojim vođstvom u poslednje tri godine igrala isto toliko puta u završnici tog takmičenja. Nikada pre mog dolaska nije igrala tri godine zaredom u Evropi, pa smo i taj rezultat nadmašili. Neće biti velikih obećanja ovog puta.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Butorović: Nikad ne bih vodio Zvezdu i Partizan!

Izvor: Sportal.rs, 06.Jun.2010, 11:14

Predsednik Vojvodine Ratko Butorović rekao je da nikada ne bi pristao da bude na čelu Partizana ili Crvene zvezde! Osnovni razlog je što bi najpre morao da izvrši korenite promene, koje se verovatno nikome ne bi svidele, a drugi je činjenica da je u novosadsku "staru damu" već uložio veliki novac...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.