Nevolje pred derbi u Nišu: Beton livada za Partizan!

Izvor: MozzartSport.com, 29.Mar.2017, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevolje pred derbi u Nišu: Beton livada za Partizan!

„Radnički u najjačem sastavu“, najavljuje trener Milan Rastavac

Najzanimljiviju utakmicu 28. kola Superlige igraju Radnički i Partizan. Po svemu sudeći, na terenu koji ne liči a fudbalski.

Prema informacijama iz Niša, koje je u javnost plasirao Sportski žurnal, teren stadiona „Čair“ biće najveći neprijatelj domaćim i crno-belim fudbalerima. Blago rečeno, nalazi se u lođem stanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << što odmah navodi na pomisao da je sužen prosttor da se vidi kvalitetan fudbal, u subotu od 18.30.

Travnata podloga na Čairu je najveća glavobolja stručnog štaba Radničkog. Na niškom stadionu i dalje nema pravog i adekvatnog rešenja za odigravanje utakmica. Teren je u očajnom stanju. Blatnjav kad je kiša, a kad je suvo vreme više liči na beton livadu, još i džombastu“, konstatuje Žurnal.

Nema sumnje da takvo saznanje ne odgovara gostima iz Humske 1, koji će pokušati da osvoje tri boda i ostanu u trci sa Crvenom zvezdom za prvo mesto.

Možda malo dosađujem, ali to je činjenica. Još jednom se pokazalo koliko dobar i kvalitetan teren znači za tim koji je opredeljen ka igri. Šteta je što iz kola u kolo igramo dva različita sporta kada igramo ovde i kada se selimo po jako lošim terenima po Srbiji“, rekao je pre desetak dana Marko Nikolić, šef stručnog štaba Parnog valjka, komentarišući ubedljivu pobedu nad Voždovcem (4:0) kad je lopta klizila terenom, za razliku od vrlo neprijatnih scena u Lučanima sedam dana pre toga, kad je favorit morao da uloži neuporedivo više napora kako bi stigao do bodova.

A u poslednje vreme bodove skuplje i Radnički. Na minulih šest utakmica slavio je pet puta, jesenas je odoleo u Beogradu (1:1), pa razloga za optimizam i te kako ima. Ima i respekta prema gostima.

Budimo realni, odlično radimo i beležimo odlične rezultate, ali, ipak su crno-beli u mnogo boljoj poziciji i slove za jednu od naših najboljih, najspremnijih i najubedljivijih ekipa. Bez obzira što smo domaćini i što ćemo igrati pred prepunim tribinama, znamo da nas očekuje težak posao. Naravno, učinićemo sve da maksimalno angažujemo i motivišemo naše fudbalere, sve drugo pokazaće teren. Jedno je, ipak, sigurno s najjačim sastavom izaći ćemo na megdan Partizanu“, rekao je trener tima iz Niša, Milan Rastavac.

Kvote Kladionice MOZZART za utakmicu Radnički - Partizan možete pogledati OVDE.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.