Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2020, 10:24

Nema težeg gostovanja za Partizan od Novog Pazara

Crno-beli traže tek drugu ligašku pobedu u gradu na Jošanici

Pred put u Kruševac se govorilo da Partizana čeka najneugodniji rival poslednjih godina. Mnogo puta je Napredak zaustavio crno-bele, a nije bio daleko da to učini i u prvom kolu novog šampionata.

Partizan je slavio na premijeri sa 3:1 uz ne baš ubedljivu igru, a danas (17.00, Arena sport1) ga čeka novo gostovanje, statistički gledano verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najteže u Srbiji – Novi Pazar.

Za sve ove godine, Parni valjak je samo jednom u prvenstvu pobednički projurio kroz Pazar. Bilo je to pre tri godine, u poslednjem međusobnom susretu, koji je završen 3:1 u korist crno-belih. Tada su domaći poveli u 2. minutu, ali je golgeterska mašina Đurđević – Leonardo okrenula rezultat u nastavku, da bi Jevtović postavio konačan rezultat.

Partizan je dobio poslednji i prvi duel na stadionu kraj Jošanice. Taj prvi je bio u septembru 2011. u Kupu – 3:0. Između toga bio je hod po mukama za crno-bele u Novom Pazaru. Između su stala četiri uzastopna remija i poraz.

U tom periodu od četiri godine ništa nije uspevalo Partizanu u gradu u kojem je oduvek imao veliki broj navijača i iz kojeg su potekli brojni njegovi prvotimci (Adem Ljajić, Bajro Župić, Rahim Beširović, Armin Đerlek) i trener koji je doveo crno-bele do finala Kupa šampiona 1966. godine – Abdulah Gegić.

Štaviše, jedini poraz koji je doživeo na stadionu kraj Jošanice – iz 2015. godine, 3:2 – režirao je njegov nekadašnji đak Stefan Aškovski, koji je postigao dva gola.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sve to govori pred današnji duel da Partizan sa velikom dozom opreza ulazi u utakmicu. Bez obzira što nema navijača, neće biti tradicionalno naelektrisane atmosfere i što je Novi Pazar još u procesu formiranja tima, doveo je veliki broj igrača u poslednjih desetak dana.

Doza opreza i zbog toga što u prethodne dve sezone Parni valjak nije uspeo da dobije dva prva gostovanja u ligi: prošle ga je zaustavio Napredak (meč sa Javorom bio odložen), a pretprošle Radnik već u prvom kolu.

Ključ dobrog rezultata po Partizan je u pristupu meču. Bilo je u Kruševcu u subotu ponovo „bačeno“ prvo poluvreme, potrošeno na slabu, bezidejnu igru, gotovo bez šanse za gol, a stigla je i kazna u vidu primljenog pogotka. Tek u nastavku Miloševićev tim je zaigrao bolje i brže i uspeo da okrene rezultat. Ipak, što kaže narodna izreka „Nije svaki dan Božić“...

Na premijeri smo bili ispod svakog nivoa, što je razumljivo s obzirom na teške noge. Mada, nisam očekivao baš u toj meri. Moramo da popravimo dosta stvari. Čeka nas težak posao, drugo vezano gostovanje još jednoj ekipi koja tradicionalno dobro igra s Partizanom na svom stadionu. Veći deo utakmice će zavisiti od nas, nadam se boljem ulasku u meč nego u Kruševcu“, podvukao je Savo Milošević pred put za Novi Pazar.

Reči su jedno, dela drugo. Moraće Partizan mnogo bolje da dela danas da se ne bi preznojavao do samog kraja do pobede i nova tri boda.

SUPERLIGA SRBIJE, DRUGO KOLO

NOVI PAZAR – PARTIZAN

/17.00, Arena sport 1/

Stadion: Gradski.

Igra se bez prisustva publike.

Sudija: Novak Simović.

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Drobnjak, Vlajković, Kurdić, Kovačević, Vukajlović – Delimeđac, Hadžibulić – Tomić, Nedeljković, Dragutinović – Kecap. Trener: Kenan Kolašinac.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević – Zdjelar, Natho – Stevanović, Suma, Asano – Sadik. Trener: Savo Milošević.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Nema težeg gostovanja za Partizan od Novog Pazara

Izvor: SandzakPress.net, 05.Avg.2020

Podatak da Parni valjak u minulih osam godina može da se podiči samo jednom trijumfalnom vožnjom kroz Novi Pazar, gle čuda – iako je svih šest puta bio zaogrnut majicom favorita, u Humskoj, pored obaveznog opreza, inicira i, logično, ogroman motiv. Uz napomenu da je Marku Nikoliću uspelo da...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.