Izvor: Piplmetar.rs, 19.Apr.2023, 22:30

Neka nova Budućnost čeka Partizan

Crno-bela euforija uveliko traje posle plasmana Partizana u plej-of Evrolige, ali da bi ekipa Željka Obradovića mirno ušla u četvrtfinalnu seriju protiv Real Madrida, moraće da u petak od 19 časova u Podgorici savlada domaću Budućnost.
Time bi Partizan potvrdio prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa AdmiralBet ABA lige, što se u prethodnim sezonama pokazivalo kao presudno u borbi za titulu.
U pitanju je odložena utakmica 22. kola, u koju će Podgoričani ući pod >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << vođstvom novog trenera Petra Mijovića i ta činjenica bi mogla da ovaj duel učini bitno drugačijim nego što se to moglo očekivati do pre nekoliko dana posle eliminacije Podgoričana iz Evrokupa, pa poraza na svom terenu od čačanskog Borca.
Uprava kluba je munjevito reagovala i samo par sati posle poraza od Čačana je objavila kraj saradnje sa dosadašnjim šefom struke Vladom Jovanovićem koji je, doduše, ostvario najvažniji cilj u ligaškom delu sezone AdmiralBet ABA lige, a to je treće mesto iza evroligaških ekipa Partizana i Crvene zvezde. Međutim, način na koji je Budućnost ispala iz Evrokupa, prokockana velika prednost protiv Ulma u Nemačkoj, a onda i izostanak prave reakcije protiv Borca stvorilo je utisak da su Podgoričani upali u krizu na ulasku u najvažniji deo sezone, pa su se u klubu odlučili na šok-terapiju i povratak 41-godišnjeg Petra Mijovića kome će ovo biti već treći mandat na klupi Budućnosti.
Prvi mandat mu je trajao svega par meseci, kada je zamenio Jasmina Repešu u aprilu 2019. i osvojio titulu prvaka Crne Gore, ali se već u oktobru iste godine vratio na tu poziciju, ovoga puta umesto Slobodana Subotića i zadržao se sve do kraja januara 2021. godine. Tokom tog drugog mandata, Mijović se može pohvaliti da je u četiri susreta sa Partizanom ostvario čak tri pobede. Iako je u međuvremenu Partizan mnogo napredovao i ove sezone pod vođstvom Željka Obradovića pokazao da je jedna od najboljih evropskih ekipa, Mijović je optimistički najavio svoj povratnički debi i poručio da veruje u uspeh protiv crno-belih. I ne samo to, nego je otkrio da će najtrofejnijeg trenera Evrope pokušati da iznenadi i značajnim taktičkim promenama u svom timu.
“Ključno je da u meč uđemo sa stavom da želimo da igramo, da radnim angažmanom budemo što je moguće duže u igri, a ako se poklope kockice, zašto i da ne iznenadimo?
Želim da promenim uloge pojedinim igračima, ne bih o imenima, ali mislim da ćemo time dobiti mogućnost da u kontinuitetu budemo agresivniji u oba pravca“, rekao je on pre nekoliko dana za podgoričke “Vijesti“.
Bez obzira na Mijovićev optimizam, Partizan će i u ovaj meč ući kao veliki favorit jer ima nesumnjivo kvalitetniji tim koji je čitava košarkaška Evropa ove sezone odlično upoznala, ali će crno-beli morati da se maksimalno angažuju i da ne dozvole prevelike padove u igri, kojih je bilo pre nekoliko dana protiv Zadra, kada je raspucani Džejms Naneli svojom serijom trojki sprečio veće probleme na ulasku u završnicu meča.
U prvom delu sezone, Partizan je u Beogradu bio prilično ubedljiv protiv Budućnosti, slavio je sa 106:77, mogao je tada Željko Obradović i da odmori svoje najvažnije igrače, pa je zanimljivo da je u tom susretu najefikasniji u ekipi crno-belih bio mladi Tristan Vukčević sa 15 poena uz stopostotan šut iz igre.
Takav scenario bi i ovoga puta bio idealan za Partizan pred spektakularnu evroligašku plej-of seriju protiv Reala koja počinje 25. aprila, ali sada ipak treba očekivati znatno jači otpor Podgoričana nego u “Štark Areni“. Njihovi najveći aduti ove sezone su stranci – pre svih Tre Bel-Hejns i Erik Grin na bekovskim pozicijama, zatim bivši centar Mege Alfa Kaba, kao i iskusni krilni igrač Kameron Rejnolds koji je i najbolji trojkaš tima ove sezone u AdmiralBet ABA ligi. Tu je i iskusni srpski reprezentativac Marko Jagodić-Kuridža, a od crnogorskih igrača ističe se iskusni plej Petar Popović koga Mijović odlično poznaje, pa možda dobije i još značajniju ulogu nego kod Vlade Jovanovića.
Ako Partizan ne dozvoli iznenađenje protiv Budućnosti, vrlo brzo će se vratiti u Podgoricu, jer će mu rival u četvrtfinalu plej-ofa A

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.