Nedimović: Moramo se držati pravila i procedura

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 13:58

Nedimović: Moramo se držati pravila i procedura

Potpredsednik FSS Branislav Nedimović izjavio je danas za Tanjug da veruje da će Zajednica Superlige i Prve lige Srbije reagovati u skladu sa propisima.

Meč na Banovom brdu prekidan je sinoć nekoliko puta zbog incidenata navijača Partizana

Ovaj duel je potom prekinut u 22. minutu na osnovu procene glavnog sudije Milana Mitića. Odlukom direktora takmičenja Aleksandra Pivića meč između Čukaričkog i Partizana trebalo bi da bude nastavljen danas od 18 sati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez prisustva publike.

Čukarički se danas oglasio saopštenjem u kome, između ostalog, tvrdi ovaj klub nije formalno obavešten o odluci da bude igran nastavak meča i traži da utakmica bude registrovana službenim rezultatom u njihovu korist.

Nedimović je napomenuo da Zajednica Superlige i Prve lige organizuje takmičenja zajedno sa svojim direktorom, kao i da postoje službena lica na utakmici koja će u skladu sa propisima doneti odgovarajuće odluke kada je reč o utakmici Čukarički - Partizan.

"Već su neke odluke donete, vidim da je Čukarički uputio i žalbu i u skladu sa tim Zajednica će reagovati. Moramo se držati pravila i procedura. FSS je poverio takmičenje Zajednici superligaša i prvoligaša i u skladu sa tim se svi ponašamo. Ako dođe do drastičnijih odstupanja od pravila onda se znaju konsekvence, ali 'momci' u Zajednici odlično rade svoj posao", objasnio je on.

Nedimović je podsetio da je FSS uputio zvanično pismo Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) povodom novonastale situacije i zabrane vlasti u Prištini za organizovanje takmičenja na teritoriji Kosova i Metohije.

On smatra da takva vrsta represije od strane kosovske policije nije viđena od Drugog svetskog rata i dodaje da očekuje od UEFA da reaguje kako bi se stvari smirile.

Nedimović kaže da je šest osvojenih bodova fudbalera Srbije na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. ogroman uspeh kojim trebamo da budemo zadovoljni..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CIRKUSU NEMA KRAJA: Partizan dolazi na Banovo Brdo, čeka ih zaključan stadion - Čukarički tad ima TRENING

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2023

Ako je na travnjaku izostao spektal, van njega neće....Fudbaleri Partizana će se pojaviti na Banovom brdu u 18 časova, kada je zakazano odigravanje meča protiv Čukaričkog, koji je juče prekinut...Prema pisanju Informera, Brđani su u vreme odigravanja meča zakazali trening, jer ne žele da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.