Izvor: Politika, 17.Okt.2014, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne pobeđuje uvek jači tim

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović uoči večerašnjeg (19 č) 147. večitog derbija u Humskoj, ulogu favorita prepušta ekipi Partizana

Pred Crvenom zvezdom je najvažniji ispit u dosadašnjem delu sezone – gostovanje ekipi Partizana. Iako, svesno prepuštaju ulogu favorita najvećem rivalu, daleko od toga da će se „crveno – beli” predati bez borbe. Trener Nenad Lalatović se uoči večerašnjeg (19 č) susreta na stadionu Partizana prisetio nekih ranijih derbija: >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

– U jednom od derbija kada sam ja bio igrač svi su nas unapred otpisali, ali smo mi na kraju pobedili sa 3:0. Situacija je bila slična današnjoj, imali smo dosta debitanata i zanimljivo je da su trojca na tom susretu postigli i golove.

Šef struke Crvene zvezde je istakao da očekuje pun stadion i veliku podršku navijača:

– Ovo je praznik srpskog fudbala. Neće biti lako, jer Partizan još ne zna za poraz u našem šampionatu. Imaju dobar i iskusan tim, ali derbi je uvek posebna utakmica. Može da odluči kako se tog jutra neki od igrača probudi i pobediće tim sa većom željom.

Aktuelni šampion protiv Partizana ne može da računa na povređenog desnog beka Marka Petkovića, dok je neizvesno da li će se na terenu naći napadač Đorđe Rakić.

– Na poslednjem treningu pred meč ćemo odlučiti da li će Rakić igrati. Pored toga, izuzetno mi je žao što Petković neće igrati nekoliko meseci. Pružao je odlične partije i želim mu brz oporavak. Svi ostali su zdravi i u glavi već imam tim za večeras. – rekao je Lalatović.

Partizan je jedini prvenstveni poraz, od dolaska trenera Marka Nikolića, doživeo protiv Napretka u finišu prošle sezone, kada je sadašnji trener Crvene zvezde bio na klupi Kruševljana.

– Uspeo sam da pobedim Partizan i ta pobeda je donela opstanak Napretku. Sada sam trener Crvene zvezde i videćemo ko će koga nadmudriti. Najbitnije je da se ne izgubi. – kazao je Lalatović, a zatim se osvrnuo na prošli derbi u kojem je Partizan došao do pobede u poslednjim trenucima susreta: – Trudićemo se da se takve greške ne ponove i sigurno je da nećemo kalkulisati. Nadam se utakmicu sa mnogo šansi, ali i golova u njihovoj mreži. – zaključio je mladi stručnjak.

Kapiten „crveno – belih” Nikola Mijailović istakao je da očekuje neizvestan meč, ali da se nada pobedi svog tima:

– Partizan je favorit, čeka nas težak posao, oni imaju dobar tim i odličnog trenera Nikolića, ali to nama niša ne znači, nadam se da će odbrana biti na nivou i da ćemo zabeležiti tri boda. – rekao je levi bek Crvene zvezde, a zatim poručio da u slučaju dosuđenog penala za njegovu ekipu on neće biti izvođač: – Trener je odredio ko će šutirati jedanaesterac ako do njega dođe, a to neću biti ja. Pozicije sa kojih mogu da ugrozim gol rivala su na nešto većoj razdaljini, tako da ću se na to fokusirati.

F. M.

objavljeno: 18.10.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.