Ne može Mifsud sam protiv nas 11

Izvor: Politika, 16.Jul.2012, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne može Mifsud sam protiv nas 11

Stefan Šćepović uveren da će Partizan već u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona večeras protiv Valete na Malti (20.45 č, RTS 1) obezbediti plasman u treću rundu

Od izveštača „Žurnala"

Valeta – Za Srbe početak, za Maltežane kraj. Start evropske odiseje Partizana u drugom kolu kvalifikacija za >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << fudbalsku Ligu šampiona večeras od 20.45 časova (RTS 1) trebalo bi da označi završetak avanture malene Valete na internacionalnoj sceni. Položaj na rang listi UEFA, istorijat klubova, razlika u kvalitetu igračkog kadra, naposletku i revanš u Beogradu valja pretočiti u siguran prolaz u treće kolo. Mada, posle trke sa Šamrokom svaki rival je opasnost za Parni valjak.

– Nemam ni trunku dileme, očekujem da uspešno savladamo prvu stanicu puta do Lige šampiona – uzvraća napadač Stefan Šćepović.

Isključujete faktor iznenađenja?

– Što se mene tiče, a razmišljaju tako i moji saigrači, plasman u sledeću rundu je realan. Bolja smo ekipa na papiru, dokazaćemo to i na terenu.

Šta je potpora tolikoj samouverenosti?

– Kvalitet. Ako ga budemo ispoljili, radeći ono što najbolje znamo, sve će biti gotovo već u gostima.

Gledali ste snimke utakmice Valete, šta se zapazili?

– Najopasnijeg igrača – Majkla Mifsuda. Sve u igri našeg protivnika zavisi od napadača dokazanog u Engleskoj, međutim, ne bi trebalo previše da se opterećujemo njihovim stilom, bolje da posvetimo pažnju našoj igri.

Taj momak je dao dva gola Mančester junajtedu dok je igrao za Koventri i sam eliminisao „đavole” u Liga kupu 2007?

– Slažem se, dobar je Mifsud, ali ne može kao pojedinac da savlada nas 11. Tačno je i da su Maltežani kompaktni, igraće na ponos, želju, karakter, međutim, to će trajati samo dok budu „držali” nulu.

Znači li to da je recept rano vođstvo?

– Pod uslovom da ih „otvorimo” golom u početnoj fazi utakmice sve će biti lakše. Bez obzira što su domaćini, neće se igrači Valete zaleteti ka nama. Pokušaće što duže da čuvaju „nulu”.

Dali su Lusitansu ukupno devet golova?

– Znaju i oni da će igrati drugačije nego protiv predstavnika Andore. Svesni su jačine Partizana, kakav im je klub došao u goste.

Da li je negde Valeta, ipak, u prednosti?

– Možda, ako se sagledaju klimatski uslovi. Biće nam teško da se priviknemo na ovdašnje vreme, ali ne tražimo u tome opravdanje. Za sedam dana promeniće i oni ambijent.

Prognoza?

– Svaki naša pobeda bez primljenog gola će, fakat, umanjiti šanse Valete. Još kad budu došli u Beograd, sreli se sa „grobarima”, videli atmosferi kakvu su samo trojica iz njihovog tima imala priliku da osete van Malte... Neće im biti svejedno, garantujem. Neće imati šta da traže u Humskoj.

Imate li tremu pred debi za Partizan?

– Nipošto. Osećam se baš lepo, pozitivno sam uzbuđen, pred premijernu utakmicu za voljeni klub. Nema čak ni opterećenja, uveren sam da ću pružiti maksimum kako bismo prošli dalje – osmehuje se Stefan Šćepović.

--------------------------------------------

 Hrvati dovezli, Maltežani „zarobili”

„Crno-bele” su na Maltu dovezli Hrvati. Avio kompanija „San adrija” organizovala je čarter let ekspediciji Partizana od Beograda do La Valete. Posle dva sata ugodnog leta ekipa Vladimira Vermezovića je stigla na odredište oko 14.20, ali su muke nastale kad je trebalo iskrcati se iz aviona. Ceo tim, igrači, treneri, čelnici, gosti, novinari, ostali su „zarobljeni” u avionu, čekajući dozvolu za izlazak. Tokom 35 minuta čekanja, telefonskih intervencija Darka Grubora, domaćini su se umilostivili da donesu stepenice i obezbede autobus za prevoz od piste do aerodromske zgrade, u kojoj su svi putnici morali još deset minuta da popunjavaju listiće kako bi evidentirali ulazak na Maltu. Iznervirani postupcima domaćina, „crno-beli” su naglas komentarisali: „za ovo maltretiranje vratićemo im na terenu”.

 --------------------------------------------

Lazar Marković prepušta golove Aksentijeviću

Fudbaleri Partizana uveravaju da nisu došli na brčkanje u Sredozmenom moru, već da na gostujućem terenu završe najveći deo posla oko plasmana u narednu rundu.

– Ako ne uspemo da otklonimo sve dileme, bilo bi dobro makar da sebi olakšamo zadatak u revanšu. Ima Valete trojicu brzih igrača, niskog težišta, nezgodnih za čuvanje, doneli su prevagu protiv Lusitansa, ali naše ambicije su pobedničke – puca od optimizma Vladimir Volkov.

Nikola Aksentijević dodaje:

– Siguran sam da ovoga puta neće biti propusta, nećemo dozvoliti takav luksuz protiv Maltežana. Snimci su pokazali da će nam napadač Mifsud i dva hitra bočna igrača sredine terena biti glavna pretnja, ali ne vidim čega bismo se plašili. Došli smo da ih pobedimo. Naš sastav je prilično mlad i zato bi bilo dobro da se plasiramo u grupnu fazu bilo kog takmičenja, da „podignemo” srpski fudbal, steknemo iskustvo, napredujemo.

Lazar Marković nema ništa protiv ni da večeras ne pogodi cilj, samo pod uslovom da Partizan slavi.

– Ne opterećujem se. Svejedno je ko će da pogodi, jedino mi je važno da se u Beograd vratimo kao pobednici, Evo, neka utakmicu reši Aksentijević.

Mladi Miloš Jojić je kazao:

– Kad si među kandidatima, logično je da se nadaš šansi. Priželjkujem da saigrači otvore protivnika na vreme, brzo otklone dileme, reše meč, možda u toj situaciji dobijem i ja priliku da zaigram.

Aleksandar Joksić

objavljeno: 17.07.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.