Navijači brišu razliku

Izvor: Politika, 27.Apr.2010, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači brišu razliku

Uoči današnjeg košarkaškog derbija C. zvezda – Partizan (18 č, RTS) trener domaćina Trifunović istakao da „želi Pionir pun Zvezdinih pristalica”. – Agresivno do iznenađenja

Večeras (18 č – RTS) će košarkaši Crvene zvezde i Partizana 198. put ukrstiti koplja. Partizan je apsolutni favorit, po svim tačkama, a s obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na to da večiti imaju problem s najvatrenijim navijačima izvesno je da će u „Pioniru” izostati i nadaleko čuvena atmosfera.

Na Malom Kalemegdanu su realni, priznaju da su komšije jače, ali daleko od toga da su već digli ruke i oprostili se od bodova. Bez obzira na to što će u svojim redovima imati četvoricu debitanata (Katnić, Stojačić, Jelovac, Milošević), može se reći i šestoricu jer Rondović i Radosavljević nemaju ni sekund na parketu, „crveno-beli” su spremni i silno motivisani da napadnu Partizan. Istovremeno, zvezdaši se nadaju da će ih huk sa tribina nositi do zlata vrednog trijumfa na putu do plej-ofa.

– Izlišno je govoriti koliko bi nama značila podrška. Navijači su najveće pojačanje koje možemo da dobijemo u Superligi. Želim da Pionir bude pun naših pristalica, ali na svakom pojedincu je da presudi da li će doći ili ne. I ovom prilikom pozivam navijače da dođu u što većem broju, uz njihovu pomoć razlika između naših klubova bi u tih 40 minuta sigurno bila manja – istakao je Aleksandar Trifunović, šef struke Crvene zvezde i čestitao Partizanu na osvajanju NLB lige.

Na papiru pobeda Crvene zvezde bi bila ravna čudu, kladioničarska kvota na pobedu Partizana 1,35 to najbolje potvrđuje.

– Kada je večiti derbi u pitanju barata se rečenicom – teško je odrediti favorita. Ovoga puta to ne važi. Ne pričam to zato što želim da prebacim lopticu na Partizan, već zato što je to realnost. Situacije u kojima se klubovi nalaze, govore da su komšije favoriti. Crno-beli u meč ulaze posle osvajanja NLB lige, na pragu su fajnal fora Evrolige u Parizu. Od početka sezone se konstantno dižu, dok mi sa druge strane imamo puno problema i oscilacija.

Mladi stručnjak nije želeo da priča o kvalitetima Parnog valjka, pošto su to opšte poznate stvari.

– Osnovna snaga Partizana je sistem igre i celog kluba. Mi imamo svoje želje i motive iako je ovo praktično treći sastav Crvene zvezde ove sezone. Ali, favoriti ne pobeđuju uvek. Probaćemo da sprovedemo dogovor, angažman ne sme da bude sporan, samo maksimalno motivisani i agresivni možemo da otvorimo vrata pobede. Moramo da budemo na gornjoj granici mogućnosti, da svaki pojedinac da doprinos.

Crno-beli ne kriju da su fizički emotivno i psihički ispražnjeni. Sigurno su mislima već u Parizu, ali na Malom Kalemegdanu ističu da ne mogu da igraju na tu kartu.

– Zamor materijala kod Partizana sigurno postoji, ali trijumf u Zagrebu i način na koji su došli do njega, sigurno brišu umor i povećavaju želju za novi korak napred.

Stručni štab Crvene zvezde može da računa na sve igrače.

– Imali smo tekućih problema, ali očekujem da svi budu maksimalno spremni – zaključio je Aleksandar Trifunović.

A. Todorović

[objavljeno: 28.04.2010]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Košarkaši Partizana dobili derbi protiv Crvene zvezde

Izvor: SrbijaNet.rs, 28.Apr.2010, 21:35

U derbi utakmici petog kola košarkaške Superlige Srbije Partizan je večeras savladao gradskog rivala Crvenu zvezdu sa 79:65 (18:16, 16:16, 18:14, 27:19). Meč je odigran u hali "Pionir" pred oko 3.000 gledalaca, a sudili su Belošević, Mažić i Milojković (Beograd).

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.