Izvor: B92, 27.Avg.2010, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijač Partizana se oporavlja

Beograd -- Simpatizer Partizana izlazi iz krize od teških povreda glave. Konzul Dragan Milojević: Svestan je, ne seća se tuče.

Dejan Glamočak se polako oporavlja od teških povreda glave zadobijenih u tuči u Briselu, ali belgijski lekari još ne žele da daju procene kada će izaći sa odeljenja za intenzivnu negu, pišu Novosti.

"Pacijent se polako oporavlja, ali zbog prirode povreda lekari još ne žele da daju procene. Sigurno je da će ostati na odeljenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << intenzivne nege do početka sledeće nedelje", rekao je Milojević.

"On je svestan, još se ne seća incidenta i govori otežano. Ipak, u kontaktu je sa porodicom. U načelu, stvari idu nabolje", izjavio je on.

Navijač Partizana u utorak uveče je primljen sa teškim povredama glave, a njegova operacija je trajala oko osam sati. Konzul Srbije u Briselu dodao je da je u stalnom kontaktu sa lokalnom policijom, ali da nema novih informacija. Policija je podnela krivičnu prijavu protiv N.N. počinioca.

Milojević je dodao i da drugi navijač Partizana, koji je u tuči ostao bez oka, još u bolnici, iako se juče pojavila informacija da je izašao iz bolnice.

"Prema poslednjim informacijama sa odeljenja za oftalmologiju bolnice u Briselu, drugi navijač ipak nije još pušten. On je izrazio želju da ga puste, a ako ne bude promena, to će se dogoditi u petak. Po njega će doći porodica i zajedno bi trebalo da otputuju na operaciju u Švajcarskoj, u kojoj inače i žive", saopštio je konzul Milojević.

Očevidac događaja u četvrtak je rekao agenciji da se desetak navijača Partizana šetalo Briselom pre početka utakmice, kada ih je napala veća grupa ljudi i počela da ih tuče. Čovek koji je prisustvovao događaju rekao je da je tuču posmatralo nekoliko policajaca, koji se nisu mešali, a prebijanje jednog od njih opisao je kao "linč".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.