Izvor: MozzartSport.com, 21.Sep.2021, 13:23

Natho u Partizanu najefikasniji u karijeri

Izraelac na derbiju došao do 31. gola na 88 utakmica

Gledano po godinama u nogama, deluje kao da bi Partizan mogao da bude Bibarsu Nathu (33) klub u kojem će karijeru lagano privoditi kraju. Ali, brojke govore drugačije...

Jeste srpska Superliga po kvalitetu slabija i od ruske Premijer lige i od grčkog prvenstva, u kojima je Natho proveo najveći deo karijere, međutim, statistika govori da je kreatoru igre Partizana najefikasniji period >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << otkako igra fudbal upravo ovaj, od dolaska u Srbiju.

Bibars Natho je bio strelac za crno-bele na 165. večitom derbiju, što mu je 31. gol u dresu Parnog valjka, a ovo mu je treća sezona u Humskoj. Isto toliko golova kapiten izraelske reprezentacije je postigao igrajući za Rubin iz Kazanja, samo što mu je tamo bilo potrebno mnogo više utakmica da bi došao do takvog zbira. Dok je u Partizanu na 88 utakmica postigao 31 pogodak, u Rubinu je morao da odigra 147 mečeva.

Posle toga dolazi period u CSKA sa 28 golova na 142 utakmice, dok je u Hapoelu iz Tel Aviva bio strelac samo osam puta na 121 meču. Period u PAOK-u nije bio toliko uspešan za Natha, skupio je svega 20 nastupa sa tri pogotka.

Uspešan je period za Natha u Partizanu i kada su asistencije u pitanju, upisao ih je 23 (u Rubinu 36, u CSKA 24). Statistički gledano, vezista crno-belih na svakoj drugoj utakmici upiše ili gol ili dodavanje za pogodak.

Uticaj “šestice” na igru Partizana se vidi iz aviona. Činjenica je da je mnogo veći u domaćem prvenstvu nego na evropskoj sceni, gde su jači protivnici i crno-beli teže dolaze do pobeda, ali je na poslednjem derbiju Bibars bio istinski dirigent igre Parnog valjka, a gol je došao kao kruna veoma dobre igre u polju, gde je stizao i da zatvara Kangu, da ga sprečava da organizuje igru Zvezde.

Do kraja sezone Natho će sigurno značajno popraviti statistički bilans u dresu Partizana i po golovima i po asistencijama, ali je pitanje šta će biti na leto, pošto mu tada ističe ugovor sa crno-belima. Bilo je i letos pojedinaca u upravi kluba koji su smatrali da je Bibars posustao i da su njegove najbolje godine prošle, dok trener Stanojević ima apsolutno poverenje u njega. A, sam fudbaler je često govorio da bi voleo da se u Beogradu zadrži duže vreme.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Fudbal,   Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.