Napeto pred današnju utakmicu Partizan–Smederevo

Izvor: Politika, 28.Okt.2011, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napeto pred današnju utakmicu Partizan–Smederevo

Policija je spremna da spreči eventualne nerede, a broj pripadnika policijskog obezbeđenja zavisi od bezbednosne procene

Atmosfera pred današnju utakmicu između fudbalera Partizana i Smedereva, na stadionu „crno-belih” u Beogradu je napeta, ocenio je juče Milorad Veljović, direktor policije. On je poručio da navijači problem moraju da reše unutar trofejnog kluba.

– Policija operativno radi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ali na Partizanu je glavni zadatak da reši problem njegovih navijača. Policija je, svakako, spremna da spreči eventualne nerede, a broj pripadnika MUP-a na obezbeđenju utakmice zavisiod konačne procene bezbednosti skupa – rekao je Veljović.

Direktor je kazao da smatra da do otkazivanja meča neće doći sa napomenom da je to sportska manifestacija, koja bi u tom duhu trebalo da protekne.

Prema nezvaničnim informacijama iz MUP-a Srbije, u toku jučerašnjeg dana, u sedištu beogradske policije, održan je sastanak predstavnika policije i uprave Partizana. Tema sastanka bila je uzavrela atmosfera i potencijalni sukobi, koji bi mogli da izbiju na tribinama stadiona između različitih grupa Partizanovih navijača, „Alkatraza” i „Zabranjenih”.

Operativni podaci policije ukazuju da bi dosadašnji ulični sukobi ove dve frakcije navijača, mogli da se prenesu i na stadion, zbog čega su, kako kaže naš sagovornik, preduzete odgovarajuće preventivne mere.

– Upravi kluba smo predložili da zakažu radne sastanke i razgovaraju sa vođama navijača o aktuelnim događajima i potencijalnim sukobima na predstojećoj utakmici. Policija, sa druge strane, do sada nije imala sukob ni sa jednom od ove dve grupe navijača. Saradnja sa njima je korektna, pa se nadamo da će tako i ostati – kažu u MUP-u Srbije.

Naš sagovornik dodaje da će policija neposredno pre, za vreme i posle utakmice preduzeti sve neophodne mere da do sukoba navijača ne dođe.

Podsetimo, sukob dve navijačke grupe Partizana traje od prošle godine, a eskalirao je proletos početkom sezone, kada su usledile tuče, potezanje noževa, provale u stanove. Policijski podaci ukazuju i da je nedavno ubistvo Ivana P. (20) i ranjavanje Đorđa S. (20), kada su u Novom Beogradu dvojica napadača pucala na njih, kulminacija obračuna grupe „Zabranjeni” i „Alkatraz”.

D. Vukosavljević

objavljeno: 29.10.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.