Napadači na Lazara uhapšeni pa pušteni

Izvor: Vesti-online.com, 16.Mar.2012, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadači na Lazara uhapšeni pa pušteni

Trojica navijača Partizana koji su upali na teren nakon utakmice između crno-belih i Slobode privedeni su juče kod prekršajnog sudije, a nakon izricanja kazni pušteni su na slobodu.

Među privedenima nije bilo osobe koja je udarila mladog fudbalera Lazara Markovića, a kako saznajemo od našeg izvora iz MUP, ta osoba nije ni identifikovana!

"Napadač na Markovića nije identifikovan. Policija je privela >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << trojicu navijača koji su preskočili ogradu i prekršili Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama. Prekršajni sudija izrekao im je kazne, tako da će dvojica po 14 dana provesti u zatvoru, dok će treći morati da plati novčanu kaznu", rekao je izvor Kurira.

Kako nezvanično saznajemo, trojici osuđenih će godinu dana biti zabranjen pristup sportskim borilištima, a reč je o pripadnicima navijačke grupe Alkatraz. Moraće i da plate novčanu kaznu u iznosu od 50.000 do 70.000 dinara.

Pomenuta trojka je identifikovana na osnovu video-snimka sa utakmice zajedno sa još sedam izgrednika, koji juče nisu privođeni. Kako saznajemo, sva trojica su negirala optužbe, ali dokazi protiv njih su jasni i moraće da odrade svoje kazne.

Razlog iz kojeg su, nakon izricanja kazni, pušteni na slobodu jeste to što su iskoristili pravo da ulože žalbu i tako odlože plaćanje, odnosno odlazak iza rešetaka. O žalbi će biti odlučivano veoma brzo.

Uprava Partizana je saopštenjem osudila čitav incident: "Uvereni smo da ovaj događaj neće negativno uticati na dalji razvoj našeg talentovanog fudbalera".

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Fudbalski savez Srbije (FSS) potpisali su u utorak Sporazum o saradnji radi sprečavanja nasilja u sportu i nameštanja utakmica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.