Izvor: RTS, 06.Mar.2021, 22:16

Nakić i Cibona produžili agoniju Partizana

Košarkaši Partizana nastavili su da beleže katastrofalne partije i sada su poraženi od Cibone, u 20. kolu ABA lige. Partizan je u seriji loših rezultata, a ovoga puta izgubio je od hrvatskog predstavnika posle produžetka, rezultatom 90:87.
Crno-beli su tako doživeli četvrti uzastopni neuspeh u svim takmičenjima, a koliko je loša situacija u klubu, pokazuje činjenica da su u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 11 mečeva ostvarene samo dve pobede.

Trener Sašo Filipovski neće biti nezadovoljan samo zbog poraza, već i zbog načina na koji je pretrpljen.
Posle velike borbe u "Hali sportova Ranko Žeravica" i nekoliko promena vođstva, činilo se da je domaći sastav na pragu poraza, pošto je imao zaostatak od pet poena sredinom poslednje četvrtine.
Trojkama Uroša Trifunovića i Nemanje Dangubića su se vratili, preokrenuli i bili na korak do trijumfa i prekida crne serije. Međutim, dozvolili su Mariju Nakiću, najboljem igraču susreta, šut sa distance i on je devet sekundi pre kraja pogodio trojku za 80:80.
Šut za pobedu promašio je Ognjen Jaramaz i utakmica je otišla u produžetak.
Zbog svega što se izdešavalo, crno-beli su potpuno klonuli i Cibona je mini-serijom na početku dodatnog dela igre konačno rešila pitanje pobednika.
Spomenuti Nakić je bio jedan od dve dominantne figure utakmice i "zatrpao" je koš rivala sa 23 poena, uz sedam trojki iz 10 pokušaja. Nakić je imao pet skokova i tri asistencije, dok Roko Prkačin imao takođe 23 poena i uhvatio devet lopti.
U Partizanu je Trifunović bio najefikasniji sa 20 poena, pet više od Rašona Tomasa.
Duel na Novom Beogradu počeo je minutom ćutanja zbog nedavno preminule legende Partizana Milenka Savovića.
Partizan, koji ne zna za pobedu u regionalnom takmičenju već dva meseca, sada ima skor 7-12, dok je Cibona na 6-11.
U utakmicama koje su završene tokom dana, Igokea je pobedila FMP u Železniku sa 87:82, dok je Cedevita Olimpija bila sigurna na gostovanju kod Borca – 95:82.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turobna forma Partizana: Cibona slavila u Beogradu

Izvor: N1 televizija, 06.Mar.2021

Treći meč subotnjeg programa 20. kola ABA lige doneo je klasik balkanske košarke, a Cibona je kao gost u Beogradu slavila protiv Partizana rezultatom 90:87 posle produžetka i nanela crno-belima šesti uzastopni poraz u regionalnom takmičenju.

Nastavak na N1 televizija...

Šesti poraz Partizana u nizu, Cibona slavila u Beogradu; Filipovski o ostavci: Razgovaraću sutra sa ljudima iz kluba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2021

Košarkaši Partizana izgubili su večeras od Cibone 90:87 posle produžetka u 20. kolu ABA lige u hali sportova "Ranko Žeravica"...Crno-beli su zabeleži šesti poraz za redom u regiobalnom takmičenju i sada imaju skor 7-12, dok je Cibona upisala sedmi trijumf uz 11 poraza...Najefikasniji u pobedničkom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Filipovski: Nespretno, nije dobro ni za mene, ni za klub

Izvor: N1 televizija, 06.Mar.2021

Košarkaši Partizana nalaze se u užasnoj formi pred duel sezone u Ljubljani sa Metropolitanom poslednjem meču Top 16 faze Evrokupa – posle poraza od Cibone u subotu crno-beli imaju šest uzastopnih poraza u ABA ligi i 9 u 11 mečeva u svim takmičenjima. Zbog takvih rezultata zabrinut je i šef...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.