Najniže grane srpskog fudbala

Izvor: B92, 30.Nov.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Najniže grane srpskog fudbala"

Trener Partizana Marko Nikolić smatra da njegov tim igrom nije zaslužio pobedu, ali da su uslovi u kojima je meč u Novom Pazaru odgiran nisu sportski.

Crno-beli su igrali 1:1 u Raškoj iako su vodili od četvrtog minuta, a Nikolić je isključen 15 minuta pre kraja zbog prigovora, iako je tokom meča bio pogođen i petardom.

"Potrebno je zadržati neki nivo ako je moguće u ovim uslovima u Srbiji. Juče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i danas srpski fudbal je dotakao najniže grane, možda i u svojoj istoriji", rekao je Nikolič.

Trener Partizana isključen je zbog protesta nakon poništenog gola Vladimira Volkova.

"Trebalo je da pobedimo i u ovim uslovima. Ako te pogodi petarda u glavu, raznese sako, džemper ili ne daj bože neki deo tela, a dobije se isključenje za prigovor, šta da se kaže. Sudija nije znao da kontroliše utakmicu, u ovakvom ambijentu i na ovakvom terenu", rekao je Nikolić.

Meč je odigran pred skoro punim stadionom Novog Pazara, ali bez navijača Partizana, dok su domaćini konstantno provocirali goste pre svega političkim parolama.

"Nije bio lep ambijent iako je bio pun stadion. Mogao bi da bude ali mnogo je parola koje namaju veze sa sportom i fudalom. Mnogo je tu i ljudi na terenu kojima tu nije mesto. To će verovatno drugačije da tumeča oni kojima to odgovara, ali istina je samo jedna", rekao je trener Partizana.

Crno-beli su rano poveli u Novom Pazaru, imali nekoliko dobrih šansi za 2:0, ali su na kraju osvojili samo bod.

"Nismo ni zaslužili ovakvim odgovorom na ove uslove na terenu i agresivnost domaćina. Sjajno smo otvorili meč posle savršenog kornera, imali 2-3 šanse da rešimo utakmicu, posebno je bila zrela ona šansa Živkovića, ali je golman Pazara izrastao u junaka ove utakmice. Gol smo primili iz autogola, koji i dolazi u ovakvim situacijama kada nema dovoljno agresivnosti. Ovo nije bio fudbal, nego ko se snađe", smatra Nikolić.

Kolo pre kraja polusezone Partizan ima četiri boda više od Crvene zvezde, a u poslednjem meču ove jeseni u JSL dočekuje čačanski Borac.

S druge strane, Novi Pazaar prvo igra sa Donjim Sremom, a potom protiv Voždovca, odloženi meč 13. kola.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marko Nikolić: Srpski fudbal je na dnu!

Izvor: Mondo, 30.Nov.2014

"Mnogo toga danas u Novom Pazaru nije imalo veze sa sportom i fudbalom", izjavio je strateg lidera Superlige...Trener Partizana smatra da je srpski fudbal u subotu i nedelju dotakao samo dno...Ne tražeći opravdanje za remi u Novom Pazaru (1:1), trener Partizana Marko Nikolić rekao je da atmosfera...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.