Izvor: MozzartSport.com, 31.Maj.2020, 13:45

Najbolja evropska sezona Takume Asana

U tri prethodne sezone Japanac postigao ukupno golova kao ove u Partizanu

Uspeo je Savo Milošević ove sezone da rehabilituje karijere velikom broju igrača u Partizanu.

Na primer, Sejduba Suma je bio „trn u peti“ uprave crno-belih, dok mu Milošević nije našao žicu i napravio od njega jednog od najboljih igrača tima. Bojana Ostojića je vratio sa margina, na kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je trenirao odvojen od ekipe. Slobodan Urošević je od precrtanog levog beka postao nezamenjivi starter. Za Umara Sadika se navijači Rendžersa i danas krste kada ga vide kako šparta u Partizanu.

Još jedan igrač kojem je karijera promenila smer i krenula uzbrdo od dolaska u Humsku je Takuma Asano. Japanac je zablistao u subotu na utakmici protiv Mladosti, bio je strelac i (nezvanični) asistent za 45 minuta igre. I time je podsetio još jednom da kako je njegov staž u Partizanu duži, tako mu je i kvalitet igara sve bolji.

Trojica stranaca, Natho, Sadik i Suma, od starta su se nametnuli kao nezaobilazna rešenja u startnoj postavi ove sezone. Jedino je Asano povremeno iskakao i nekim slabijim partijima dovodio u sumnju koliko je opravdano što je redovan u prvih 11. Niko mu nije osporavao radne navike i fanatičnu taktičku disciplinu da se vraća bez prestanka do svog šesnaesterca i pomaže odbrani. Ali, u napadu, što je njegov primarni zadatak, nije donosio koliko se očekivalo.

Tvrdio je Savo Milošević da je Asano povređen i da će kada zaleči taj problem sve doći na svoje. I bio je u pravu. Kako se bližio finiš jesenje polusezone, Japanac je krenuo da pogađa. Bio je strelac protiv Alkmara i Astane, pa Inđije, Mačve i Radnika. Decembarska pauza ga je isekla kada je bio u punom naletu.

Gol u subotu protiv Mladosti je sedmi ove sezone za Takumu Asana. I to je njegova najbolja sezona otkako je došao u Evropu. Efikasniji je bio samo u dve u dresu Hirošime, jednom je postigao 17 (na 45 utakmica na četiri fronta), a jednom devet pogodaka u takmičarskoj godini. Eto i tu drugu može komotno da nadmaši do kraja ove u Partizanu.

U tri prethodne sezone u Štutgartu (četiri gola) i Hanoveru (dva i jedan gol), Asano je postigao pogodaka koliko do sada u Partizanu. Prodisao je u Humskoj.

Za mene je ovo bila dobra utakmica, ali mogao sam da postignem još jedan gol ili da upišem još jednu asistenciju. Moram da nastavim ovako“, rekao je Japanac posle meča sa Lučancima.

Muzika za uši Sava Miloševića...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.