Nagrada i za lošu igru

Izvor: Politika, 26.Mar.2012, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada i za lošu igru

Trener Partizana, koji još traži pravi sastav, „častio” fudbalere sa dva slobodna dana posle pobede u Kuli (2:0)

Odlika velikih je da pobeđuju i kada igraju slabo, pa ako je već tako i Partizan je među velikima. Igra „crno-belih” u Kuli bila je siromašnog sadržaja. Bez prave organizacije, bez ideje, bez akcije (izuzev drugog gola) i bez driblinga, jalova dominacija više je ličila na mučenje lopte, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nego na iole „ozbiljniju” prvenstvenu utakmicu lidera srpskog prvenstva. Da je neki neupućeni gledalac posmatrao susret između Hajduka i Partizana (0:2) i da nije znao ko igra u kojim dresovima, teško da bi bez razmišljanja mogao da kaže ko je šampion i ko je neprikosnoven na ovim našim prostorima, a ko u donjem delu tabele.

Uostalom, da je prvak zaista odigrao slabo potvrdio je i njegov šef stručnog štaba. Avram Grant je posle treće uzastopne prvenstvene pobede iskreno priznao da njegovi izabranici u Kuli nisu igrali dobar fudbal i da je zbog toga nezadovoljan.

Neki će možda reći da se pobedi ne gleda u zube. I u pravu su, jer duel s Hajdukom treba odmah arhivirati i okrenuti se predstojećim znatno težim obavezama. Ali, kako „crno-beli” igraju ovog proleća njegovi navijači imaju razloga da strahuju da pehari ove sezone neće završiti na njihovoj strani Topčiderskog brda. Ne samo što su u dve startne utakmice gotovo prepolovili „debeli” plus od deset bodova i spustili ga na šest i što su u prvom polufinalnom meču Kupa poraženi od Crvene zvezde (2:0), već zbog toga što je igra, pred odlučujuće susrete, zabrinjavajuća i daleko ispod nivoa branioca titule i renomea kluba.

U moru problema mnogo toga nije kako treba, a najviše škripi u srednjem redu. Grant nikako da „pogodi” pravu kombinaciju, koja će bar nalik meču s Jagodinom na terenu da doprinese dominaciji i realizaciji. Jer, neshvatljivo je da se Partizan muči protiv Hajduka, čak i sa igračem više. Organizacija igre se svela na duge lopte, koje ka napadačima šalju štoperi Nemanja Rnić i Ivan Ivanov, a takav stil nikada nije bila odlika „crno-belih”. Ili, Mohamed Kamara, čiji je prevashodni zadatak da protivniku oduzme loptu, kreira napade. Očigledno je da Izraelac još upoznaje svoj tim, pa zato Stefana Babovića „šeta” po veznom redu, Nemanju Tomića po bokovima. Grantova dilema je i da li da mlađanog Lazara Markovića „gurne” u špic ili da ga pošalje na stranu, kako da konačno „proradi” Pašeko, kako da igrači odbrane prestanu da „pametuju” i greške svedu na minimum... Utisak je i da nisu svi u najboljoj formi.

Pričao je iskusni trener da Partizan može da igra na više načina. Međutim, igrači to na terenu do sada nisu dokazali. Ono što su prikazali daleko je ispod kvaliteta neophodnog za učešće u Ligi šampiona. Na sve muke „crno-belih”, nadovezale su se povrede i kartoni, pa je jasno zašto šampion i rezultatski i u igri posrće. Primera radi, od dva leva beka (Vladimir Volkov i Aleksandar Lazevski), u Kuli je na toj poziciji prinudno igrao Vojislav Stanković.

Zamene do sada nisu donele ono što se od njih očekivalo. Od rezervista istakao se jedino David Manga, ali nažalost po stručni štab i armiju navijača ne dobrim igrama, nego britkim startovima i povredama saigrača na treningu. Zanimljivo je i da Izraelac ne ubacuje u vatru mlađe, tako da publika ne može na delu da vidi veoma talentovanog Nikolu Ninkovića ili mladog reprezentativca Sašu Markovića, pa Dejana Babića…

Nema sumnje da je rezultat najbitniji i da je njemu sve podređeno. Zato je i interesantna odluka Avrama Granta da uprkos slaboj partiji u Kuli „časti” izabranike sa dva slobodna dana. Efekat ovakvog postupka videće se već u subotu, kada Partizan u 21. kolu na Vračaru gostuje ekipi Rada.

Đ. Smiljanić

-----------------------------------------------------------

Ivanov u Sofiji

Bugarski reprezentativac Ivan Ivanov otputovao je u Sofiju odmah nakon pobede Partizana protiv Hajduka. Njemu je noć uoči ovog susreta umrla majka, ali je on odlučio da ostane i igra u Kuli i pored dozvole kluba da može odmah da ode kući. Zbog toga su saigrači i trener Grant pobedu posvetili Ivanovu.

-----------------------------------------------------------

Hajduk inspiriše Tomića

Vezista Partizana Nemanja Tomić očigledno je da voli da igra protiv Hajduka. Na poslednja tri prvenstvena međusobna susreta s Kuljanima postigao je pet golova. Ove sezone „crno-beli” su obe utakmice dobili sa po 2:0, a sve pogotke postigao je Tomić.POTPIS ZA SLIKU:

objavljeno: 27.03.2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.