Na današnji dan Partizan bio blizu sna

Izvor: RTS, 11.Maj.2020, 11:33

Na današnji dan Partizan bio blizu sna

Fudbaleri Partizana, na današnji dan 1966. godine, poraženi su u finalu Kupa šampiona od Reala u Briselu sa 2:1 i upisali se u istoriju kao prvi klub sa ovih prostora koji se borio za evropski titulu.
Čuvene "Partizanove bebe" bile su nadomak neverovatnog i istorijskog uspeha 1966. godine.

Nakon eliminacije Verdera, pao je i veliki Mančester, a poslednja prepreka pred "ušatim" peharom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bio je moćni madridski Real. 
U finalu protiv Reala, crno-beli su poveli golom Velibora Vasovića u 54. minutu.
Ipak, usledio je preokret i trijumf Reala. Preko Amara Amansija u 71. Real dolazi do izjednačenja, da bi Fernando Serena u 75. minutu postavio konačnih 2:1 za Špance.
"Najveći uspeh i najveća tuga", u najkraćem se može opisati podvig Partizana.
Ostaće u legendi da Vasović džentlmenski nije hteo da pravi faul nad Amansiom neposredno uoči izjednačenja i da Serena ni sam nije znao kako je uspeo da sa 20 metara savlada čuvenog Milutina Šoškića.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DAN KADA JE PARTIZANU IZMAKLA EVROPSKA TITULA: Bila je to ZLATNA generacija (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020

Posle 54 godine sećanje na poraz ne prestaje da boli...Bila je to prilika kakva se nikada ni pre ni posle nije ukazala Partizanu i teško da će ponovo ikada. Bilo je to 11. maja 1966. godine kada su crno-beli izašli na crtu slavnom madridskom Realu u finalu Kupa evropskih šampiona...Prvi jugoslovenski...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.