Na bis i protiv Zagreba

Izvor: Politika, 28.Feb.2010, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na bis i protiv Zagreba

Košarkaši Partizana pobedili osvajača hrvatskog kupa sa 90:70(28:24, 24:16, 20:13, 18:17)

U utakmici sa Zagrebom, razlika kojom je Partizan pobedio bila je veća od utiska o igri, mada je viđeno nekoliko NBA poteza srpskog šampiona. I tako je blizu 3.000 gledalaca vratilo igrače kada su posle meča krenuli u svlačionicu, pa je završna scena bila slična kao ona koja se viđa na evroligaškim mečevima u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << - 90:70(28:24, 24:16, 20:13, 18:17).

Onaj koji je morao da se vrati na teren pet minuta pre kraja meča, mada su gosti veći deo drugog poluvremena igrali sa Žorićem i „rezervistima", bio je Bo Mekejleb, i ubrzo je rastojanje sa 12 ponovo otišlo na dvadesetak poena.

Američki plejmejker je u saradnji sa sunarodnikom Robertsom i u finišu prvog poluvremena pokrenuo domaće ka većem odstojanju, kada su njih dvojica izvela i akciju koja je pokupila najviše aplauza: „dupli pas" koji je ovaj drugi počeo osvojenom loptom, a završio „zakucavanjem" posle hvatanja lopte u skoku.

Pre toga dominirao je tandem Zagreba, centar Žorić i bek Simon su ubacili 21 od 24 poena svog tima u prvoj četvrtini, a 32 od 40 do velikog odmora. Za osvajača hrvatskog kupa problem su bile lične greške Luke Žorića (25 godina, visina 208 santimetara), kojeg trener Bajramović nije povlačio ni posle trećeg faula u 14. ni četvrtog u 21. minutu. Sjajni Zadranin je gotovo sam prepolovio minus od 23 poena (Simon se nije vraćao po odlasku na klupu u trećem periodu).

Partizan je u prvom poluvremenu vođstvo preuzeo i dugo održavao pogocima za tri poena – sinoć je tri imao Strahinja Milošević, jedino osveženje iz kruga odmornijih prvotimaca. U duelu sa jedinim NLB ligašem bez stranaca, koji je nedavno ostao bez prve zvezde takmičenja Tomića, a bio bez još nekolicine (Mulaomerović sve vreme na klupi, Krstić, Babić, Prkačin na parketu tri minuta), nisu se istakli mladi igrači domaćina od kojih je najviše igrao Đekić (25 minuta, četiri greške). Nisu mnogo igrali Kecman i Marić, a Veseli je zabrinuo sve u 38. minutu padom koji je prošao bez posledica.

Trener pobednika Vujošević bio je zadovoljan borbenošću u igri pod umorom i zahvalio se publici, dok je njegov kolega Denis Bajramović rekao da, sa desetkovanim timom, nije mala stvar 17 minuta ravnopravne igre sa Partizanom „koji je sa 22 asistencije pokazao timsko razmišljanje" i imao 19 skokova više.

Dvorana: „Pionir". Gledalaca: 2.845. Sudije: Kolar, Jersan (Slovenija), Bijedić (BiH).

PARTIZAN: Roberts 14, Sinovec 2, Mekejleb 11, Kecman 5 (jedna „trojka"), Milošević 11(3), Rašić 5 (1), Mitrović 5 (1), Božić 6 (2), Marić 6, Veseli 9(1), Đekić 8(1), Vraneš 8.

ZAGREB: Mašić 3(1), Miljković 9, Simon 19(1), Prkačin, Protstran 3(1), Garma, Dijan, Bašljan, Barać 10, Štimac, Žorić 26.

G. Kovačević

[objavljeno: 28/02/2010]
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.