NLB: Trio srušio šampiona

Izvor: B92, 21.Nov.2009, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NLB: Trio srušio šampiona

Košarkaši Partizana izgubili su od Zagreba u gostima 85:83 (26:21, 15:23, 20:17, 24:22 ) u meču devetog kola regionalne NLB lige.

Partizanu je ovo bio drugi poraz u samo tri dana, a pobedu domaćem Zagrebu donela su tri igrača. Mulaomerović je ubacio 24 poena od čega poslednjih pet koji su rešili meč, a imao je i šest asistencija. MVP meča bio je Ante Tomić sa 24 poena i 11 skokova, dok je Krunoslav Simon ubacio 20. Jedini raspoložen igrač Partizana bio je Dušan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kecman koji je sa 25 poena bio najefikasniji igrač utakmice.

Sjajni bek Partizana šutirao je 4/5 za dva i 5/6 za tri poena, ali ni njegov fantastičan šut nije pomogao 'crno-belima'. Lester Mekejleb je meč završio sa 12 poena i pet asistencija, dok je Aleksandar Rašić imao 11. Veoma loše odigrali su centri šampiona koji nisu imali rešenja za Tomića. Aleksandar Marić ubacio je devet poena i imao pet skokova, dok je Lorens Roberts ubacio takođe devet. Branislav Đekić meč je završio sa osam, dok je Jan Veseli ubacio samo četiri uz pet skokova.

U ekipi Zagreba, pored navedenog sjajnog tria, koševe su postigla još samo tri igrača, Zorić devet, Štimac osam i Dijan tri.

Meč u hrvatskoj prestonici bio je rezultatski izjednačen od prvog minuta, a odlučen je u poslednjim sekundima. Tri minuta pre kraja Zagreb je imao sedam poena prednosti (78:71), ali su Kecman trojkom i Mekejleb polaganjem vratili Partizan na dva poena zaostatka. Posle koša Tomića za 80:76, Marić je ponovo vratio na koš zaostatka, a onda je Mekejleb zakucavanjem i izjednačio. Sjajni plej odmah je i ukrao loptu i omogućio Kecmanu da novom trojkom donese prednost 'crno-belima', 83:80.

Međutim, u sledećem napadu Mulaomerović je odmah vratio trojku, a potom se revanširao Mekejlebu ukradenom loptom i iznudio faul. Plej domaćeg tima pogodio je oba slobodna bacanja i postavio, kako se ispostavilo konačnih 85:83. U međuvremenu je Simon promašio oba slobodna bacanja i omogućio Partizanu napad za produžetak ili pobedu, ali je Mekejleb promašio šut za tri poena.

Zagreb je zabeležio sedmu pobedu pa je drugoplasirani tim NLB lige sa porzam više od Cibone, dok je Partizan četvrti put izrubio pa je na skoru 4/4 sa utakmicom manje na desetom mestu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.