NLB: Partizan siguran protiv Igokee

Izvor: B92, 05.Dec.2010, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NLB: Partizan siguran protiv Igokee

Košarkaši Partizana mt:s pobedili su aleksandrovačku Igokeu 77:72 (22:12, 18:19, 20:18, 17:23) u 10. kolu regionalne NLB lige.

"Crno-beli" su u prvoj četvrtini stekli deset poena prednosti koju su uspešno sačuvali do poslednje sekunde, dominirali su u skoku uz odličan šut za dva poena (67%).

Nejtaj Džavai je sa 17 poena bio najefikasniji u Partizanu, Gist je ubacio 13 uz sedam skokova, a Raško Katić šest i deset skokova. Goste je predvodio Brajan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Čejs sa 18 poena, 13 je imao Doneli Harvi i sedam skokova.

Dvocifren broj poena u Partizanu imao je i Dušan Kecman (12) uz pet skokova, a mnogo više se očekivalo od Kurtisa Džerelsa koji je u svom debiju u "Pioniru" postigao samo četiri poena (2/5 dva, 0/1 tri) uz dve izgubljene lopte. Čejsa i Harvija su u Igokei pratili Čedomir Vitkovac i Milan Dozet sa po deset poena.

Partizan je zabeležio rutinsku pobedu u meču sa ekipom Igokee, koja je pokušala da iznenadi "crno-bele", ali joj je za osvajanje dva boda u Beogradu nedostajalo mnogo toga.

Šampion Srbije je do osetljivije prednosti došao u finišu prve četvrtine kada je poveo sa 22:11 i do kraja meča gosti iz Laktaša nisu uspeli ni da izjednače.

U trenucima kada su izabranici trenera Vlade Jovanovića napravili veću razliku u redove gostiju uvukla se nervoza, a ceh je platio bivši prvotimac Partizana Žarko Rakočević koji je isključen zbog dve tehničke greške.

Ostatak utakmice protekao u ne baš dobroj igri Partizana koji nije uspeo da uspostavi kontinuitet u napadu. Nakon nekoliko dobrih minuta po pravilu su stizali momenti dekoncetracije sa dosta početničkih grešaka, pa je ekipa iz Laktaša dolazila do nekoliko prilika da umanji prednost favorizovanog protivnika.

Jovanović zadovoljan samo pobedom

Trener Partizana Vlade Jovanović zadovoljan je pobedom, ali kao i na većini mečeva u regionalnom takmičenju, mladi stručnjak je razočaran slabom angažovanošću njegovih igrača.

"Čovek može da bude zadovoljan samo pobedom. Od prvog minuta utakmice smo igrali sa nedovoljnom angažovanošću,a u pojedinim trenucima kada intenzitet dođe do nivoa koji je potreban, napravimo tri četiri gluposti i greške. One se obavezno se vezuju i utakmica se vrati u egal i tako je teklo sve vreme.

Jovanović je rekao da timu su Partizana "potrebne pažljive analize učinjenog" kako bi se uočilo gde greše.

"Ne bih hteo da govorim zbog čega je to, jednostavno je tako. Nadam se da se neće ponoviti ovakva naša igra, nadam se da će se Kurtis još bolje uklopiti, treba mu još vremena. Nadam se boljim izdanjima, da će ući u bolji ritam. Moramo da pojačamo trening, da izgledamo bolje. Imamo probleme,koji prouzrokuju slabije igre, da li je došlo do opuštanja ili sama promena rostera remeti hemija, to ćemo videti. Ali, to je sve teorija, prvo moramo da analiziramo ovu i prethodne dve utakmice i da probamo radom da ispravimo tu situaciju", rekao je trener aktuelnog šampiona.

Trener Igokee Slobodan Klipa priznao je da je ekipa koju predvodi sa klupe došla u Beograd sa željom da iznenadi branioca trofeja u regionalnom takmičenju.

"Pokušali smo da iskoristimo njihov loš momenat nakon dva uzastopna poraza. Partizan je, medjutim, pronašao način da nas pobedi i iako nije blistao zasluženo je stuigao do novih bitnih bodova", zaključio je Klipa.

Partizan sada ima polovičan skor posle deset kola, po pet pobeda i poraza, dok je Igokea zabeležila šesti poraz. Šampion je tek osmi na tabeli, ali ima samo jednu pobedu manje od vodeće sedmorke.

Partizan: Božić 3, Džavai 17, Gist 13, Veseli 8, Milosavljević 7, Kecman 12, Jaramaz, Džerels 4, Klobučar 2, Katić 6, Lučić 5, Đekić

Igokea: Nađfeji 6, Čejs 18, Pantić 5, Joksimović 5, Vitkovac 10, Harvi 14, Đurica, Vučenović, Rakočević 2, Đerasimović 2, Dozet 10

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.